R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
INLAGDA RÖDBETOR
ingelegde bieten, 4 p., Zweden





900 g bieten
1 ui, in ringen
420 ml azijn
1/3 kop water
1/2 kop suiker
3 kruidnagels
10 witte peperbolletjes


Bereiding


Kook de bieten tot ze gaar zijn (40 à 60 minuten).
Schil de bieten en snijd ze in schijfjes. Leg de schijfjes met hier en daar wat uiringen in een kom.
Verhit de azijn en het water mét de suiker en de kruidnagels en giet het mengsel over de bieten. Bedek de kom, nadat het geheel is afgekoeld en je de peperbolletjes hebt toegevoegd, met plastic folie.

Laat de bieten een nacht lang op een koele plaats marineren.


Info


Als je verse bieten kookt moet je zowel de boven- als de onderkant zoveel mogelijk intakt laten, anders is de kans groot dat de bieten gaan "bloeden". Kook ze ook zonder zout omdat dat vocht aan de bieten ontrekt.
Problemen met bieten hoeven zich echter niet voor te doen, want ze worden vandaag de dag grotendeels voorgekookt en vacuüm verpakt aan de man gebracht. Hopenlijk voorkomt dat dat dat (3x is scheepsrecht) unieke, aardse bietje nog verder uit de gratie raakt.




 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________