|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| ingelegde bieten, 4 p., Zweden 900 g bieten 1 ui, in ringen 420 ml azijn 1/3 kop water 1/2 kop suiker 3 kruidnagels 10 witte peperbolletjes Bereiding Kook de bieten tot ze gaar zijn (40 à 60 minuten). Schil de bieten en snijd ze in schijfjes. Leg de schijfjes met hier en daar wat uiringen in een kom. Verhit de azijn en het water mét de suiker en de kruidnagels en giet het mengsel over de bieten. Bedek de kom, nadat het geheel is afgekoeld en je de peperbolletjes hebt toegevoegd, met plastic folie. Laat de bieten een nacht lang op een koele plaats marineren. Als je verse bieten kookt moet je zowel de boven- als de onderkant zoveel mogelijk intakt laten, anders is de kans groot dat de bieten gaan "bloeden". Kook ze ook zonder zout omdat dat vocht aan de bieten ontrekt. Problemen met bieten hoeven zich echter niet voor te doen, want ze worden vandaag de dag grotendeels voorgekookt en vacuüm verpakt aan de man gebracht. Hopenlijk voorkomt dat dat dat (3x is scheepsrecht) unieke, aardse bietje nog verder uit de gratie raakt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|