|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Rusland per pot van 2 l: 900 g (kleine) inmaakkomkommers 4 à 5 tenen knoflook 1 handvol dillezaad (toppen plus groen) 1 l water 1 el zout, kosher zout 2 el 1/4 tl zwarte peperbolletjes 2 blaadjes laurier 2 el ciderazijn 1 schijfje citroen optioneel: chilivlokken gember selderij rozemarijn Bereiding Doe het dillezaad in de pot. Snijd de knoflook in plakjes en voeg die toe. Vul de pot met de komkommertjes. Druk ze wat aan. Vul de pot verder met water. De komkommers moeten er helemaal mee bedekt zijn. Giet dan het water uit de pot in een maatmeker, zodat je het volume van het water kun vaststellen. Voer per liter water 2 eetlepels appelazijn toe. Voeg de peperbolletjes en het zout toe en breng het geheel aan de kook. Neem na een paar minuten de pan van het vuur en laat de vloeistof wat afkoelen. Giet de vloeistof terug in de fles of pot. Voeg nog 2 blaadjes laurier en een schijfje citroen toe. Plaats het deksel op de pot maar sluit die niet helemaal, anders kunnen de bubbels die bij het fermenteren onstaan, niet ontsnappen. Na 4 dagen kan de pot gesloten worden. Bewaren in de koekast. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |