![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| ontbijt, Israël ![]() 1 1/2 kop witte wijn of witte azijn 3 el suiker 3 tl kosher zout 1/2 kleine ui, in halve ringen gesneden 1 grote wortel, in dikke stukken gesneden 1 bloemkool in roosjes verdeeld 3 laurierblaadjes 1/2 tl komijnzaad 1/2 tl wit mosterdzaad 3 el korianderzaad 1 tl kurkuma optioneel: 1/2 tl selderijzaad een snufje cayennepeper Bereiding Verhit een grote pan gezouten water en kook er 3 minuten de bloemkoolroosjes en de stukken wortel in. Laat de groenten uitlekken en doe ze in een ruime kom. Voeg de ui toe en schep die door de groenten. Meng de specerijen behalve de suiker en het zout. Neem een grote afsluitbare glazen pot (wekfles) en doe er de helft van het specerijenmengsel in. Voeg vervolgens het groentenmengsel toe tot een paar centimeter onder de rand. Breng het water met de suiker en het zout aan de kook. Voeg als suiker en zout opgelost zijn de azijn toe. Roer even. Giet de azijn-oplossing bij de groenten. Vul de container tot ruim een centimeter onder de rand. Voeg de rest van het specerijenmengsel toe. Sluit de pot en zet die in de koelkast. Laat de groenten minstens 24 uur voor gebruik marineren. Hoe langer, hoe beter. Info Het Israëlisch ontbijt is behoorlijk avontuurlijk zowel wat smaak, textuur als specerijen betreft. Dit recept voor ingemaakte bloemkool op de vroege morgen is er een voorbeeld van net als de hummus, labane en muhamarra -een van oosprong Syrsiche rode perper, walnoten en granaatappelsaus- die menig Israëlisch ontbijt sieren. Deze drie "spreads" gaan goed zamen met de ingemaakte bloemkool. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ________________ |