R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
INGEMAAKTE BLOEMKOOL
ontbijt, Israël





1 1/2 kop witte wijn of witte azijn
3 el suiker
3 tl kosher zout
1/2 kleine ui, in halve ringen gesneden
1 grote wortel, in dikke stukken gesneden
1 bloemkool in roosjes verdeeld
3 laurierblaadjes
1/2  tl komijnzaad
1/2 tl wit mosterdzaad
3 el korianderzaad
1 tl kurkuma

optioneel:
1/2 tl selderijzaad
een snufje cayennepeper
 

Bereiding

Verhit een grote pan gezouten water en kook er 3 minuten de bloemkoolroosjes en de stukken wortel in.
Laat de groenten uitlekken en doe ze in een ruime kom.
Voeg de ui toe en schep die door de groenten.

Meng de specerijen behalve de suiker en het zout.

Neem een grote afsluitbare glazen pot (wekfles) en doe er de helft van het specerijenmengsel in. Voeg vervolgens het groentenmengsel toe tot een paar centimeter onder de rand.

Breng het water met de suiker en het zout aan de kook. Voeg als suiker en zout opgelost zijn de azijn toe. Roer even. Giet de azijn-oplossing bij de groenten. Vul de container tot ruim een centimeter onder de rand.
Voeg de rest van het specerijenmengsel toe. Sluit de pot en zet die in de koelkast. Laat de groenten minstens 24 uur voor gebruik marineren. Hoe langer, hoe beter.
 

Info

Het Israëlisch ontbijt is behoorlijk avontuurlijk zowel wat smaak, textuur als specerijen betreft. Dit recept voor ingemaakte bloemkool op de vroege morgen is er een voorbeeld van net als de hummus, labane en muhamarra -een van oosprong Syrsiche rode perper, walnoten en granaatappelsaus- die menig Israëlisch ontbijt sieren. Deze drie "spreads"
gaan goed zamen met de ingemaakte bloemkool.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________
__