![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| groentehoofdgerecht, 4 à 6 p., India ![]() 12 "baby" aardappeltjes, gekookt, geschild en in blokjes gesneden 1/4 kop erwten 2 wortels, in blokjes 10 sperziebonen, gehalveerd 1 rode paprika, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 2 el sultanarozijnen 1/4 kop tomatenpuree 1 grote ui, fijngesneden 3 tenen knoflook een stukje gember (ca 2 1/2 cm) 1 tl chilipoeder 1/2 tl kurkuma 1 tl garam masala 1 tl gemalen koriander 1/2 tl gemalen komijn 1 laurierblad 3 el cashewnoten 3 el room het blad van 2 takjes verse koriander, fijngehakt zout naar smaak olie voor het bakken Bereiding Kook de aardappeltjes beetgaar, schil ze en snijd ze in blokjes. Stoom de wortels, sperziebonen en paprika's in een stoompan beetgaar (ca 5 minuten op hoge temperatuur). Snijd de wortels en paprika's in blokjes en halveer de sperziebonen. Terzijde zetten. Verhit wat olie in een bakpan en sauteer er de ui, knoflook en gember in tot ze zacht en lichtgebruind zijn. Laat ze afkoelen en maak er een pasta van. Terzijde zetten. Maal de cashewnoten onder toevoeging van wat water tot een egale cremeachtige pasta. Terzijde zetten. Doe een klein beetje olie (1 tl) in de pan en roerbak er de paprikablokjes in tot ze zacht en flink geroosterd zijn. Voeg de ui-knoflook-gemberpasta, het laurierblad en de kurkuma toe en sauteer ze een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, chilipoeder, koriander, komijn, zout en garam masala toe en meng ze met de al in de pan aanwezige ingrediënten. Laat het Shahi currymengsel even flink koken en voeg dan de blokjes aardappel, wortel en de gehalveerde sperziebonen toe. Verlaag de temperatuur, voeg wat water toe, zet het deksel op de pan en laat de inhoud een minuut of 5 zachtjes bubbelen zodat de groente de smaken van de masala kan opnenem. Roer de cashewnotencreme en room door de curry en laat die nog 4 à 5 minuten bubbelen. Proef of de curry voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en/of specerijen toe. Roer tot slot de verse koriander door de curry. Serveer voor een volledige maaltijd de curry met paratha, een raita en een pickle. Hyderabad is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Indiase staat Telangana in het noordelijk deel van Zuid-India. Met Hyderabadi keuken wordt de inheemse keuken van de Hyderabadi moslims bedoeld.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|