R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HYDERABADI SHAHI GROENTECURRY
groentehoofdgerecht, 4 à 6 p., India




 12 "baby" aardappeltjes, gekookt, geschild en in blokjes gesneden
1/4 kop erwten
2 wortels, in blokjes
10 sperziebonen, gehalveerd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 el sultanarozijnen
1/4 kop tomatenpuree
1 grote ui, fijngesneden
3 tenen knoflook
een stukje gember (ca 2 1/2 cm)
1 tl chilipoeder
1/2 tl kurkuma
1 tl garam masala
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
1 laurierblad
3 el cashewnoten
3 el room
het blad van 2 takjes verse koriander, fijngehakt
zout naar smaak
olie voor het bakken


Bereiding


Kook de aardappeltjes beetgaar, schil ze en snijd ze in blokjes.

Stoom de wortels, sperziebonen en paprika's in een stoompan beetgaar (ca 5 minuten op hoge temperatuur). Snijd de wortels en paprika's in blokjes en halveer de sperziebonen. Terzijde zetten.

Verhit wat olie in een bakpan en sauteer er de ui, knoflook en gember in tot ze zacht en lichtgebruind zijn. Laat ze afkoelen en maak er een pasta van. Terzijde zetten.

Maal de cashewnoten onder toevoeging van wat water tot een egale cremeachtige pasta. Terzijde zetten.

Doe een klein beetje olie (1 tl) in de pan en roerbak er de paprikablokjes in tot ze zacht en flink geroosterd zijn.
Voeg de ui-knoflook-gemberpasta, het laurierblad en de kurkuma toe en sauteer ze een minuut mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, chilipoeder, koriander, komijn, zout en garam masala toe en meng ze met de al in de pan aanwezige ingrediënten. Laat het Shahi currymengsel even flink koken en voeg dan de blokjes aardappel, wortel en de gehalveerde sperziebonen toe.
Verlaag de temperatuur, voeg wat water toe, zet het deksel op de pan en laat de inhoud een minuut of 5 zachtjes bubbelen zodat de groente de smaken van de masala kan opnenem.

Roer de cashewnotencreme en room door de curry en laat die nog 4 à 5 minuten bubbelen.

Proef of de curry voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en/of specerijen toe.
 
Roer tot slot de verse koriander door de curry.

Serveer voor een volledige maaltijd de curry met paratha, een raita en een pickle.


Info


Hyderabad is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Indiase staat Telangana in het noordelijk deel van Zuid-India. Met Hyderabadi keuken wordt de inheemse keuken van de Hyderabadi moslims bedoeld.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________