|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| oesters "naturel", voorgerecht, 4 p., Frankrijk 12 verse oesters op een halve schelp 1 citroen in 4 partjes zwarte peper geplet ijs bruin brood met boter besmeerd Bereiding Plet het ijs en verspreid het over een gekoelde schaal of 4 schaaltjes. Open de oesters. Giet het oesterwater niet af want dat vocht is essentieel voor de smaak. Maak de oesters los van de schelp maar laat ze in de (halve) schelp liggen. Leg de oesters op het ijs. Het ijs houdt ze koel maar zorgt ook voor een stabiele ligging. Sprenkel een beetje citroensap over de oesters en geef ze een draai peper. Serveer er stukjes bruin brood bij en een witte wijn of een glas champagne. De smaak van oesters is heel delicaat en naar de mening van velen komt die smaak het best tot zijn recht als je oesters "naturel", direkt vanuit de schelp consumeert. Een beetje citroensap en wat peper, meer is niet nodig.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|