![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| jagers-paddenstoelensoep, 4 à 6 p., Tjechië ![]() 1 el plantaardige olie 1 middelgrote ui, fijngesneden 6 schijfjes bacon, in stukjes gesneden 400 g champignons, in schijfjes gesneden 4 el bloem 1 1/2 l water 3 blokjes kippenbouillon 120 à 180 ml rode wijn 60 ml of 4 el (slag)room zout en zwarte peper optioneel: peterselie Bereiding Verhit de olie in een soeppan en bak er op middelhoog vuur de stukjes bacon een minuut of 3 à 4 in. Voeg de stukjes ui toe en bak ze 2 à 3 minuten mee tot ze glazig zijn. Voeg de schijfjes champignon toe en bak ze 3 à 5 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer tot die helemaal opgenomen is. Laat de bloem een paar minuten meebakken tot ze lichtbruin kleurt. Roer voortdurend om te voorkomen dat de bloem verbrandt of aan de pan blijft plakken. Voeg al roerend het water toe en breng het aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe. Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Roer de room door de soep . Voeg zout, peper en de wijn toe. Laat de soep nog 5 à 10 minuten op het fornuis staan. Laat de soep niet meer koken. Garneer houbova polevka myslivecka als je wilt met fijngeknipte peterselie. Heet serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|