R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HOUBOVA POLEVKA MYSLIVECKA 
jagers-paddenstoelensoep, 4 à 6 p., Tjechië





1 el plantaardige olie
1 middelgrote ui, fijngesneden
6 schijfjes bacon, in stukjes gesneden
400 g champignons, in schijfjes gesneden
4 el bloem
1 1/2 l water
3 blokjes kippenbouillon
120 à 180 ml rode wijn
60 ml of 4 el (slag)room
zout en zwarte peper

optioneel:
peterselie


Bereiding


Verhit de olie in een soeppan en bak er op middelhoog vuur de stukjes bacon een minuut of 3 à 4 in.
Voeg de stukjes ui toe en bak ze 2 à 3 minuten mee tot ze glazig zijn.
Voeg de schijfjes champignon toe en bak ze 3 à 5 minuten mee.
Voeg de bloem toe en roer tot die helemaal opgenomen is. Laat de bloem een paar minuten meebakken tot ze lichtbruin kleurt. Roer voortdurend om te voorkomen dat de bloem verbrandt of aan de pan blijft plakken.
Voeg al roerend het water toe en breng het aan de kook.
Voeg de bouillonblokjes toe. Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

Roer de room door de soep .
Voeg zout, peper en de wijn toe.
Laat de soep nog 5 à 10 minuten op het fornuis staan. Laat de soep niet meer koken.

Garneer houbova polevka myslivecka als je wilt met fijngeknipte peterselie.
Heet serveren.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________