R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
HONINGBRIOUATS MET AMANDELVULLING
pasteitjes, Marokko





90 g (room)boter
filodeeg
200 g amandelen, gemalen
60 g poedersuiker
1/4 tl amandelextract
2 el oranjebloesemwater
250 g honing
125 g smen of boter, gesmolten


Bereiding


Maal de amandelen (keukenmachine, blender) en rooster ze 3 à 4 minuten in een pan met dikke bodem.
Doe de amandelen in een kom en doe de (room)boter in de nog warme pan. Laat de boter smelten.
Voeg de geroosterde amandelen, het amandelextract en 1 eetlepel oranjebloesemwater toe en meng de ingrediënten tot een pasta.

Snijd of knip de vellen filodeeg in stroken van ongeveer 7 centimeter.
Leg een strook filodeeg op je werkblad en bestrijk die met boter.
Leg er een strook filodeeg boven op en bestrijk die eveneens met boter.
Schep een eetlepel vulling op één van de uiteindes van de deegstrook en vouw er vervolgens driehoekige briouats van.
Vouw de onderste linkerhoek over de vulling naar rechts. De zijkanten moet rechts samenvallen.
Vouw dan de ontstane driehoek naar links-boven. De zijkanten moeten nu links samenvallen. Ga zo verder tot je het einde van de strook bereikt.
Bestrijk het laatste stukje deeg eerst even met losgeklopt ei zodat het goed blijft plakken.
Leg de briouats op een ingevet bakblik en bestrijk ze met boter.
Verwarm de oven voor op 190 à 200 C.
Zet het bakblik in de oven en laat de briouats gedurende 15 minuten goudbruin bakken.

Meng in een pannetje de honing, 60 ml water en 1 eetlepel oranjebloesemwater en breng het mengsel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag.
Leg steeds 2 warme briouats in het pannetje met honing en laat ze daar 20 seconden in liggen.
Haal ze met twee vorken uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede vlakke ondergrond..
Laat de briouats afkoelen. Serveer ze dezelfde dag nog.
 

Info


Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd.
Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- en wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden.
Zie ook de recepten voor "Keftabriouats", "Briouats met dadels en vijgen", "Briouats met geitenkaas" en "Briouats met kip en citroen".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________