|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
pasteitjes, Marokko 90 g (room)boter filodeeg 200 g amandelen, gemalen 60 g poedersuiker 1/4 tl amandelextract 2 el oranjebloesemwater 250 g honing 125 g smen of boter, gesmolten Bereiding Maal de amandelen (keukenmachine, blender) en rooster ze 3 à 4 minuten in een pan met dikke bodem. Doe de amandelen in een kom en doe de (room)boter in de nog warme pan. Laat de boter smelten. Voeg de geroosterde amandelen, het amandelextract en 1 eetlepel oranjebloesemwater toe en meng de ingrediënten tot een pasta. Snijd of knip de vellen filodeeg in stroken van ongeveer 7 centimeter. Leg een strook filodeeg op je werkblad en bestrijk die met boter. Leg er een strook filodeeg boven op en bestrijk die eveneens met boter. Schep een eetlepel vulling op één van de uiteindes van de deegstrook en vouw er vervolgens driehoekige briouats van. Vouw de onderste linkerhoek over de vulling naar rechts. De zijkanten moet rechts samenvallen. Vouw dan de ontstane driehoek naar links-boven. De zijkanten moeten nu links samenvallen. Ga zo verder tot je het einde van de strook bereikt. Bestrijk het laatste stukje deeg eerst even met losgeklopt ei zodat het goed blijft plakken. Leg de briouats op een ingevet bakblik en bestrijk ze met boter. Verwarm de oven voor op 190 à 200 C. Zet het bakblik in de oven en laat de briouats gedurende 15 minuten goudbruin bakken. Meng in een pannetje de honing, 60 ml water en 1 eetlepel oranjebloesemwater en breng het mengsel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag. Leg steeds 2 warme briouats in het pannetje met honing en laat ze daar 20 seconden in liggen. Haal ze met twee vorken uit de pan en leg ze op een met bakpapier beklede vlakke ondergrond.. Laat de briouats afkoelen. Serveer ze dezelfde dag nog. Briouats zijn kleine Marokkaanse pasteitjes, die op tal van manieren gevuld kunnen worden. De pasteitjes worden in de oven gebakken of ze worden gefrituurd. Briouats worden van oudsher gemaakt met warkha-deeg. De alternatieven zijn filodeeg en loempia- en wontonvellen. Filodeeg is het meest geschikt voor briouats die in de oven worden gebakken, loempia- en wontonvellen voor briouats die gefrituurd worden. Zie ook de recepten voor "Keftabriouats", "Briouats met dadels en vijgen", "Briouats met geitenkaas" en "Briouats met kip en citroen".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |