|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Hongarije 1 rodekool 100 g doorregen spek, in blokjes 1 ui 1 teentje knoflook 1 tl kwarweizaad 2 handperen, geschild en in stukjes gesneden 1/2 citroen, in schijfjes gesneden 1 dl rode wijn 1 el azijn 1 el honing bruine basterdsuiker zout en peper Bereiding Schaaf de rodekool fijn. Bak in een grote pan op middelhoog vuur het spek uit. Voeg de ui en het teentje knoflook toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de geschaafde rode kool, de karweizaadjes en zout en peper toe en meng alle ingrediënten goed. Giet een scheutje heet water in de pan en laat de rodekool een half uur garen. Voeg de stukjes peer, de schijfjes citroen, de rode wijn, de azijn en de honing toe en meng ze met de reeds aanwezige ingrediënten. Voeg indien nodig wat water toe en laat het gerecht nog een half uur zachtjes garen. Verwijder de schijfjes citroen. Proef en voeg zonodig wat bruine suiker toe. Laat het geheel nog even stoven. .
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|