R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HONGAARSE RODEKOOL
4 p., Hongarije





1 rodekool
100 g doorregen spek, in blokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl kwarweizaad
2 handperen, geschild en in stukjes gesneden
1/2 citroen, in schijfjes gesneden
1 dl rode wijn
1 el azijn
1 el honing
bruine basterdsuiker
zout en peper


Bereiding


Schaaf de rodekool fijn.

Bak in een grote pan op middelhoog vuur het spek uit.
Voeg de ui en het teentje knoflook toe en bak ze een paar minuten mee.
Voeg de geschaafde rode kool, de karweizaadjes en zout en peper toe en meng alle ingrediënten goed.
Giet een scheutje heet water in de pan en laat de rodekool een half uur garen.

Voeg de stukjes peer, de schijfjes citroen, de rode wijn, de azijn en de honing toe en meng ze met de reeds aanwezige ingrediënten. Voeg indien nodig wat water toe en laat het gerecht nog een half uur zachtjes garen.

Verwijder de schijfjes citroen. Proef en voeg zonodig wat bruine suiker toe. Laat het geheel nog even stoven.
.

Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________