|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Hongarije 500 g kipdelen 3 wortels, geschild 2 peterseliewortels, geschild 1 kleine knolselderij, geschild 1 kleine koolrabi, geschild 1 bosje peterselie 200 g pasta (een kleine soort, naar keuze) zout en hele zwarte peperkorrels zout Bereiding Snijd het kippenvlees in niet al te kleine stukken en doe ze in een ruime kookpan. Voeg 1 1/2 l koud water toe plus 6 peperkorrels en wat zout en breng het aan de kook. Snijd ondertussen de wortels en peterseliewortels in schijfjes, de knolselderij in blokjes en de koolrabi in stokjes. Voeg als het kippenvlees 10 minuten gekookt heeft de wortels, de peterseliewortels en de koolrabi toe en laat het water weer aan de kook komen. Voeg 10 minuten later de blokjes knolselderij toe. Laat ze terwijl de soep op lage temperatuur rustig kookt gaar worden (ca 15 minuten). Kook ondertussen de pasta in een pannetje licht gezouten water. Zie voor de juiste kooktijd de instructies op de verpakking. Giet het kookwater af en voeg de pasta aan de soep toe. Voeg als de blokjes knolselderij gaar zijn de fijngeknipte peterselie toe en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden. De soep kan geserveerd worden. Verwijder de peperbolletjes die je bij het op borden of in kommen schenken van de soep tegenkomt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|