R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HONGAARSE KIPPENSOEP
4 p., Hongarije





500 g kipdelen
3 wortels, geschild
2 peterseliewortels, geschild
1 kleine knolselderij, geschild
1 kleine koolrabi, geschild
1 bosje peterselie
200 g pasta (een kleine soort, naar keuze)
zout en hele zwarte peperkorrels
zout


Bereiding


Snijd het kippenvlees in niet al te kleine stukken en doe ze in een ruime kookpan. Voeg 1 1/2 l koud water toe plus 6 peperkorrels en wat zout en breng het aan de kook.
Snijd ondertussen de wortels en peterseliewortels in schijfjes, de knolselderij in blokjes en de koolrabi in stokjes.

Voeg als het kippenvlees 10 minuten gekookt heeft de wortels, de peterseliewortels en de koolrabi toe en laat het water weer aan de kook komen. Voeg 10 minuten later de blokjes knolselderij toe. Laat ze terwijl de soep op lage temperatuur rustig kookt gaar worden (ca 15 minuten).

Kook ondertussen de pasta in een pannetje licht gezouten water. Zie voor de juiste kooktijd de instructies op de verpakking.
Giet het kookwater af en voeg de pasta aan de soep toe.
 
Voeg als de blokjes knolselderij gaar zijn de fijngeknipte peterselie toe en proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

De soep kan geserveerd worden. Verwijder de peperbolletjes die je bij het op borden of in kommen schenken van de soep tegenkomt.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________