R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HONGAARSE BROODVLECHT
vlechtbrood, Hongarije





8 g gedroogde gist
1 3/4 kop lauwe melk (zie Info)
1 eigeel
2 eieren
2 el witte suiker
2 tl zout
5 koppen tarwebloem
1 el maanzaad
1 ei, geklopt


Bereiding


Doe de gist en de melk in een kommetje. Laat het mengsel een kwartier staan.

Meng de eieren, de eidooier, de suiker en het zout.
Doe het gistmengsel, het eimengsel  en 3 koppen bloem in een grote kom. Voeg als alles goed gemengd is de rest van de bloem toe, een halve kop tegelijkertijd.

Kneed het deeg op je met bloem bestoven werkblad tot het een egale en soepele massa is (ca 8 minuten).
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Vorm er cylinders van. Laat de broodrollen 20 minuten rusten.

Verdeel iedere rol in in de lengte in 2 helften en rol er met je handen lange draden van. Maak de 4 uiteindes aan elkaar vast. Maak een vlecht van de 4 brooddraden. Ga als volgt te werk:

Stap 1
Breng 1 over 2
(de buitenste linkerstreng over de binnenste linkerstreng)

Stap 2
Breng 3 over 2
(de binnenste rechterstreng over de binnenste linkerstreng)

Stap 3
Haal 4 onder 2 door
(haal de buitenste  rechterstreng onder de binnenste linkerstreng door)

Stap 4[
Haal 3 onder 2 door
(haal de binnenste rechterstreng onder de binnenste linkerstreng door)

Herhaal deze procedure.
Laat je niet van de wijs brengen. Vergeet de nummering van de draden als je de 4 stappen hebt uitgevoerd. De deegdraad die dan helemaal links ligt is de nieuwe nr 1, de draad er rechts naast is dan 2 enzovoorts.

Knoop de uiteindes van de vlechtdraden samen. Leg de broodvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het brood 40 minuten narijzen of tot het in omvang verdubbeld is. Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei en strooi er het maanzaad over. Bak het brood 15 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur van de oven daarna tot 175 C en bak het brood nog 30 minuten of tot het goudbruin van kleur is.


Info


Als je werkelijk 1 3/4 kop melk toevoegt, krijg je veel te nat deeg waarmee je vanwege de plakkerigheid niets kunt beginnen. Ik heb van de nood een deugd gemaakt en net zoveel meel toegevoegd tot de plakkerigheid verdween. Je kunt de vlecht dan wat grootser aanpakken. Wil je niet zo'n groot vlechtbrood dan moet je de hoeveelheid melk  verminderen. Begin met 1 kop en voeg als het deeg te droog zou zijn nog wat melk toe.
 



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________