|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| vlechtbrood, Hongarije 8 g gedroogde gist 1 3/4 kop lauwe melk (zie Info) 1 eigeel 2 eieren 2 el witte suiker 2 tl zout 5 koppen tarwebloem 1 el maanzaad 1 ei, geklopt Bereiding Doe de gist en de melk in een kommetje. Laat het mengsel een kwartier staan. Meng de eieren, de eidooier, de suiker en het zout. Doe het gistmengsel, het eimengsel en 3 koppen bloem in een grote kom. Voeg als alles goed gemengd is de rest van de bloem toe, een halve kop tegelijkertijd. Kneed het deeg op je met bloem bestoven werkblad tot het een egale en soepele massa is (ca 8 minuten). Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Vorm er cylinders van. Laat de broodrollen 20 minuten rusten. Verdeel iedere rol in in de lengte in 2 helften en rol er met je handen lange draden van. Maak de 4 uiteindes aan elkaar vast. Maak een vlecht van de 4 brooddraden. Ga als volgt te werk: Stap 1 Breng 1 over 2 (de buitenste linkerstreng over de binnenste linkerstreng) Stap 2 Breng 3 over 2 (de binnenste rechterstreng over de binnenste linkerstreng) Stap 3 Haal 4 onder 2 door (haal de buitenste rechterstreng onder de binnenste linkerstreng door) Stap 4[ Haal 3 onder 2 door (haal de binnenste rechterstreng onder de binnenste linkerstreng door) Herhaal deze procedure. Laat je niet van de wijs brengen. Vergeet de nummering van de draden als je de 4 stappen hebt uitgevoerd. De deegdraad die dan helemaal links ligt is de nieuwe nr 1, de draad er rechts naast is dan 2 enzovoorts. Knoop de uiteindes van de vlechtdraden samen. Leg de broodvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het brood 40 minuten narijzen of tot het in omvang verdubbeld is. Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei en strooi er het maanzaad over. Bak het brood 15 minuten in de op 200 C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur van de oven daarna tot 175 C en bak het brood nog 30 minuten of tot het goudbruin van kleur is. Als je werkelijk 1 3/4 kop melk toevoegt, krijg je veel te nat deeg waarmee je vanwege de plakkerigheid niets kunt beginnen. Ik heb van de nood een deugd gemaakt en net zoveel meel toegevoegd tot de plakkerigheid verdween. Je kunt de vlecht dan wat grootser aanpakken. Wil je niet zo'n groot vlechtbrood dan moet je de hoeveelheid melk verminderen. Begin met 1 kop en voeg als het deeg te droog zou zijn nog wat melk toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|