R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HODDEOK
pannenkoekjes met pecannotenvulling, 12 stuks, dessert, Korea

2 1/2 el honing
3 tl gedroogde gist
400 g tarwebloem of speltbloem, plus extra
1 1/2 tl zout
1 1/2 el plantaardige olie
270 ml lauw water

voor de vulling:
80 g bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
1 1/2 tl kaneelpoeder
30 g geroosterde pecannoten. fijngehakt
1/4 tl zeezout


Bereiding


Meng in een kom 270 ml lauw water, de honing en de gist. Terzijde zetten. laat de gist actief worden.

Doe de tarwebloem en het zout in een ruime kom. Roer er geleidelijk de plantaardige olie en het  water-gistmengsel door tot een plakkerig, vrij nat deeg. Bedek de kom met plastic folie en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ca 1 uur).
Druk/sla eventueel gevormde luchtbellen uit het deeg. Doe het deeg weer in de kom, bedek die weer met de folie en laat het deeg een klein half uur narijzen.

Meng ondertussen de ingredienten voor de vulling. Terzijde zetten.

Verdeel de rest van de bloem gelijkmatig over je werblad. Werk indien nodig weer luchtbellen uit het deeg en leg het vervolgens op je werkblad. Rol het deeg door de bloem zodat het niet meer plakt.
Vorm een lange rol van het deeg. Snijd de rol in vier gelijke stukken en snijd ieder stuk in 3 gelijke stukjes, zodat je in totaal 12 stukjes deeg hebt. Rol ze door de achtergebleven bloem zodat ze niet meer plakken en maak er balletjes van.

Neem een deegballetje in een handpalm en maak er een dik rond plat lapje van. Schep een eetlepel vulling midden op het lapje. Vouw er het deeg omheen en sluit het door het met de vingers van je andere hand samen te knijpen. Haal je vingers door de bloem als het deeg toch nog te plakkerig is.
Herhaal deze werkwijze voor de overige deegballetjes.

Verhit wat plantaardige olie in een ruime koekenpan. Leg er 2 à 3 deegballetjes in. Draai de balletjes na 1 minuut of op het moment dat de onderkant goudgeel gekleurd is om en druk ze vervolgens met een spatel voorzichtig maar stevig plat tot pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes 2 minuten of tot het moment waarop de onderkant goudbruin gekleurd is en draai ze dan om om ook de andere kant van de pannenkoekjes in eveneens 2 minuten goudbruin te bakken.

Maak tussen de bakrondes de pan schoon met keukenpapier en doe er opnieuw een scheut olie in.

Serveer de pannenkoekjes warm, met een bolletje roomijs indien gewenst.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________