|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| pannenkoekjes met pecannotenvulling, 12 stuks, dessert, Korea 2 1/2 el honing 3 tl gedroogde gist 400 g tarwebloem of speltbloem, plus extra 1 1/2 tl zout 1 1/2 el plantaardige olie 270 ml lauw water voor de vulling: 80 g bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker 1 1/2 tl kaneelpoeder 30 g geroosterde pecannoten. fijngehakt 1/4 tl zeezout Bereiding Meng in een kom 270 ml lauw water, de honing en de gist. Terzijde zetten. laat de gist actief worden. Doe de tarwebloem en het zout in een ruime kom. Roer er geleidelijk de plantaardige olie en het water-gistmengsel door tot een plakkerig, vrij nat deeg. Bedek de kom met plastic folie en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (ca 1 uur). Druk/sla eventueel gevormde luchtbellen uit het deeg. Doe het deeg weer in de kom, bedek die weer met de folie en laat het deeg een klein half uur narijzen. Meng ondertussen de ingredienten voor de vulling. Terzijde zetten. Verdeel de rest van de bloem gelijkmatig over je werblad. Werk indien nodig weer luchtbellen uit het deeg en leg het vervolgens op je werkblad. Rol het deeg door de bloem zodat het niet meer plakt. Vorm een lange rol van het deeg. Snijd de rol in vier gelijke stukken en snijd ieder stuk in 3 gelijke stukjes, zodat je in totaal 12 stukjes deeg hebt. Rol ze door de achtergebleven bloem zodat ze niet meer plakken en maak er balletjes van. Neem een deegballetje in een handpalm en maak er een dik rond plat lapje van. Schep een eetlepel vulling midden op het lapje. Vouw er het deeg omheen en sluit het door het met de vingers van je andere hand samen te knijpen. Haal je vingers door de bloem als het deeg toch nog te plakkerig is. Herhaal deze werkwijze voor de overige deegballetjes. Verhit wat plantaardige olie in een ruime koekenpan. Leg er 2 à 3 deegballetjes in. Draai de balletjes na 1 minuut of op het moment dat de onderkant goudgeel gekleurd is om en druk ze vervolgens met een spatel voorzichtig maar stevig plat tot pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes 2 minuten of tot het moment waarop de onderkant goudbruin gekleurd is en draai ze dan om om ook de andere kant van de pannenkoekjes in eveneens 2 minuten goudbruin te bakken. Maak tussen de bakrondes de pan schoon met keukenpapier en doe er opnieuw een scheut olie in. Serveer de pannenkoekjes warm, met een bolletje roomijs indien gewenst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|