|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., België 600 g hespengebraad 4 el dijon-mosterd 4 el ciderazijn 1 el olijfolie 1 el honing 2 appels, in kwarten 2 peren in kwarten een flinke tl gedroogde tijm 1 el Luikse siroop zout en peper 1 tl roze peper Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het vlees met mosterd en strooi er zout en peper over. Verhit de olijfolie in een bakpan. Voeg het vlees toe en bak het aan iedere zijde goudbruin (ca 5 minuten per kant). Leg het vlees in een braadslee. Terzijde zetten. Bak de kwarten appels en peren in het achtergebleven bakvocht goudbruin. Schep ze op een bord. Blus de pan met de ciderazijn. Voeg de honing toe en laat het vocht wat indikken. Strooi de tijm over het hespengebraad en zet de braadslee in de voorverwarmde oven. Stel de oventijd in op 30 minuten. Neem de braadslee na 15 minuten even uit de oven en leg de kwarten appels en peren rondom het vlees. Snijd het vlees in schijven. Warm de jus in de pan op en voeg er de Luikse siroop al roerend aan toe. Verdeel het vlees en het fruit over 4 borden en schep er de saus over. Garneer met de roze peper. Vervang de Luikse siroop eventueel door appel- of perenstroop of een eetlepel pruimen- of abrikozenjam.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|