R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 HESPENGEBRAAD MET APPELS EN PEREN
hoofdgerecht, 4 p., België





600 g hespengebraad
4 el dijon-mosterd
4 el ciderazijn
1 el olijfolie
1 el honing
2 appels, in kwarten
2 peren in kwarten
een flinke tl gedroogde tijm
1 el Luikse siroop
zout en peper
1 tl roze peper


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200°C.
 
Bestrijk het vlees met mosterd en strooi er zout en peper over.

Verhit de olijfolie in een bakpan. Voeg het vlees toe en bak het aan iedere zijde goudbruin (ca 5 minuten per kant).

Leg het vlees in een braadslee. Terzijde zetten.

Bak de kwarten appels en peren in het achtergebleven bakvocht goudbruin. Schep ze op een bord.
Blus de pan met de ciderazijn. Voeg de honing toe en laat het vocht wat indikken.

Strooi de tijm over het hespengebraad en zet de braadslee in de voorverwarmde oven.
Stel de oventijd in op 30 minuten.
 
Neem de braadslee na 15 minuten even uit de oven en leg de kwarten appels en peren rondom het vlees.

Snijd het vlees in schijven. Warm de jus in de pan op en voeg er de Luikse siroop al roerend aan toe.
 
Verdeel het vlees en het fruit over 4 borden en schep er de saus over.

Garneer met de roze peper.


Info


Vervang de Luikse siroop eventueel door appel- of perenstroop of een eetlepel pruimen- of abrikozenjam.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________