|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 pp 4 hertenbiefstukkenkken 2 el olijfolie boter 2 sjalotjes, gesnipperd 2 teenjes knoflook, fijngehakt 3 1/2 dl fond l (kalfs, runds, wild) 3 1/2 dl krachtige rode wijn b.v. cote du Rhone 1 takje tijm peperbolletjes (2 witte of drie zwarte) 2 blaadjes laurier een klein beetje suiker koude boter, ongezouten zout en peper Bereiding Verwarm de oven voor op 190 C. Verhit in een bakpan de olijfolie. Kruid de hertenbiefstukken met peper en zout. Bak de biefstukken in de pan rondom aan. Voeg boter toe en bedruip de biefstukken.ukken. Doe de rosé gebakken biefstukken in een hittebestendige schaal. Giet er het grootste deel deel van de jus over. laat de aanbaksels in de pan zitten.itten. Zet de schaal in de oven en laat die daar 8 minuten staan. Bedruip na 4 minuten de biefstukken nog een keer. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie, zet ze op een warme plaats en laat ze daar rusten.usten. Doe een klont boter in de pan en laat die smelten. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en fruit die samen met de tijm, laurier, geplette peperkorrels en een snufje suiker totdat de sjalotjes glazig zijn. Zet het vuur hoog en giet er de rode wijn bij. Roer de aanbaksels los en laat de wijn tot 1/3 deel inkoken.koken. Voeg de fond toe en laat het geheel opnieuw inkoken, ongeveer tot de helft. Giet de saus door een zeef. zeef. Klop een paar klontjes koude boter door de saus, de saus gaat er mooi van glanzen en de smaak wordt er zachter door. De saus niet meer laten koken.koken. Proef de saus en breng die op smaak met zout en peper.peper. Als de saus te dun blijft of niet genoeg ingedikt is, kun je die wat binden met een roux. Gebruik geen maizena want daar verliest de saus glans mee.s mee. Snijd de biefstuk in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze in een waaier op bordjes. Schep er de saus over. over. Gaat goed samen met puree en b.v. rode kool.
HomeHome | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|