R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 HERTENBIEFSTUK MET RODE WIJNSAUS
hoofdgerecht, 4 pp





4 hertenbiefstukkenkken
2 el olijfolie
boter
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teenjes knoflook, fijngehakt
3 1/2 dl fond l (kalfs, runds, wild)
3 1/2 dl krachtige rode wijn b.v. cote du Rhone
1 takje tijm
peperbolletjes (2 witte of drie zwarte)
2 blaadjes laurier
een klein beetje suiker
koude boter, ongezouten
zout en peper


Bereiding


Verwarm de oven voor op 190 C.

Verhit in een bakpan de olijfolie. Kruid de hertenbiefstukken met peper en zout. Bak de biefstukken in de pan rondom aan. Voeg boter toe en bedruip de biefstukken.ukken.
Doe de rosé gebakken biefstukken in een hittebestendige schaal. Giet er het grootste deel deel van de jus over. laat de aanbaksels in de pan zitten.itten.
Zet de schaal in de oven en laat die daar 8 minuten staan. Bedruip na 4 minuten de biefstukken nog een keer.
Verpak de biefstukken in aluminiumfolie, zet ze op een warme plaats en laat ze daar rusten.usten.
Doe een klont boter in de pan en laat die smelten. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en fruit die samen met de tijm, laurier, geplette peperkorrels en een snufje suiker totdat de sjalotjes glazig zijn.
Zet het vuur hoog en giet er de rode wijn bij. Roer de aanbaksels los en laat de wijn tot 1/3 deel inkoken.koken.
Voeg de fond toe en laat het geheel opnieuw inkoken, ongeveer tot de helft.
Giet de saus door een zeef. zeef.
Klop een paar klontjes koude boter door de saus, de saus gaat er mooi van glanzen en de smaak wordt er zachter door. De saus niet meer laten koken.koken.
Proef de saus en breng die op smaak met zout en peper.peper.
Als de saus te dun blijft of niet genoeg ingedikt is, kun je die wat binden met een roux. Gebruik geen maizena want daar verliest de saus glans mee.s mee.
Snijd de biefstuk in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze in een waaier op bordjes. Schep er de saus over. over.
Gaat goed samen met puree en b.v. rode kool.


Info

HomeHome

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________