R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 HERTENBIEF MET BRAMENSAUS
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk





4 hertenbiefstukken
60 g (geklaarde) boter
12 ingemaakte uitjes
150 g bramen
3 el rode aalbessenjam
zout en peper
4 el rode wijn
4 dl wildfond
25g boter
25 g bloem


Bereiding


Verhit 30 g boter in een steelpannetje en voeg de ingemaakte uitjes toe. Plaats een deksel op het pannetje en laat de uitjes 20 à 25 minuten zachtjes stoven tot ze gekarameliseerd en gaar zijn. Roer het pannetje diverse keren door.

Doe de bramen, de jam en 3 el water eveneens in een steelpannetje en laat het mengsel koken tot het fruit zacht en het vocht wat stroperig is (ca 5 minuten).

Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper.

Verhit de overige 30 g boter in een braad/bakpan en bak er op hoge temperatuur de biefstukken 1 à 2 minuten per kant in.

Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm.

Giet de wijn in de braad/bakpan en laat die een halve minuut bubbelen.
Voeg de bouillon toe en laat het wijn-bouillonmengsel tot de helft inkoken.

Kneed de boem door de boter (beurre manié) en voeg die terwijl je met een garde klopt aan de ingekookte vloeistof toe. Laat de vloeistof een paar minuten zachtjes koken en giet er dan de siroop in het pannetje met de bramen bij. Roer goed en breng de saus op smaak met zout en peper. 

Serveer de biefstukken met de uitjes en de bramensaus. Garneer het geheel met de bramen.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________