|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk 4 hertenbiefstukken 60 g (geklaarde) boter 12 ingemaakte uitjes 150 g bramen 3 el rode aalbessenjam zout en peper 4 el rode wijn 4 dl wildfond 25g boter 25 g bloem Bereiding Verhit 30 g boter in een steelpannetje en voeg de ingemaakte uitjes toe. Plaats een deksel op het pannetje en laat de uitjes 20 à 25 minuten zachtjes stoven tot ze gekarameliseerd en gaar zijn. Roer het pannetje diverse keren door. Doe de bramen, de jam en 3 el water eveneens in een steelpannetje en laat het mengsel koken tot het fruit zacht en het vocht wat stroperig is (ca 5 minuten). Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper. Verhit de overige 30 g boter in een braad/bakpan en bak er op hoge temperatuur de biefstukken 1 à 2 minuten per kant in. Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm. Giet de wijn in de braad/bakpan en laat die een halve minuut bubbelen. Voeg de bouillon toe en laat het wijn-bouillonmengsel tot de helft inkoken. Kneed de boem door de boter (beurre manié) en voeg die terwijl je met een garde klopt aan de ingekookte vloeistof toe. Laat de vloeistof een paar minuten zachtjes koken en giet er dan de siroop in het pannetje met de bramen bij. Roer goed en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de biefstukken met de uitjes en de bramensaus. Garneer het geheel met de bramen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|