R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 HERTENBIEFSTUK IN MADEIRASAUS
hoofdgerecht, 4 p., Nederland




4 hertenbiefstukjes
250 g champignons, fijngesneden
1 grote sjalot, fijngesneden
100 ml madeira of port
100 ml slagroom
40 g boter


Bereiding


Strooi zout en peper over de hertenbiefstukjes.
Snijd de champignons in plakjes.

Verhit een koekenpan en laat er niet voordat de pan flink heet is, de boter in smelten. Bak de biefstukjes op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
Laat ze vervolgens op laag vuur 5 minuten sudderen. Laat tegelijkertijd aan de zijkant van de pan de stukjes sjalot alvast zachter worden.

Neem het vlees uit de pan en laat het verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.

Doe de plakjes champignon in de pan en roerbak ze een paar minuten op hoog vuur samen met de stukjes sjalot. Blus af met de madeira en laat die een minuut inkoken.

Roer er de slagroom door en laat de saus nog een minuut pruttelen.

Neen de biefstukjes uit de folie, snijd ze indien gewenst in plakjes en lepel er de saus over.

Vormt een uitstekende combinatie met pastinaakspruitjesstamppot. Klik hier voor het recept.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________