|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Nederland 4 hertenbiefstukjes 250 g champignons, fijngesneden 1 grote sjalot, fijngesneden 100 ml madeira of port 100 ml slagroom 40 g boter Bereiding Strooi zout en peper over de hertenbiefstukjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een koekenpan en laat er niet voordat de pan flink heet is, de boter in smelten. Bak de biefstukjes op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Laat ze vervolgens op laag vuur 5 minuten sudderen. Laat tegelijkertijd aan de zijkant van de pan de stukjes sjalot alvast zachter worden. Neem het vlees uit de pan en laat het verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Doe de plakjes champignon in de pan en roerbak ze een paar minuten op hoog vuur samen met de stukjes sjalot. Blus af met de madeira en laat die een minuut inkoken. Roer er de slagroom door en laat de saus nog een minuut pruttelen. Neen de biefstukjes uit de folie, snijd ze indien gewenst in plakjes en lepel er de saus over. Vormt een uitstekende combinatie met pastinaakspruitjesstamppot. Klik hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |