|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
6 p. Nederland
hazenbouten samen ongeveer 1200 g 500 ml rode wijn 1 kleine winterwortel 1 stengel bleekselderij 2 laurierblaadjes 10 geplette jeneverbessen 3 takjes tijm boter 1 ui, fijngesnipperd 100 g magere spekreepjes 150 ml wildfond zout en peper 10 sjalotjes, gehalveerd 1 tl suiker peterselie
Beredingswijze
Kruid de hazenbouten met zout en peper en leg ze in een kom of grote schaal. Giet er een halver liter rode wijn bij. Snijd een kleine winterwortel in blokjes en een stengel bleekselderij in maantjes en voeg ze mét de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de takjes tijm toe. Zet de kom of schaal in de koelkast en laat het hazenvlees 4 uur marineren. Neem de hazenbouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Verhit 50 g boter in een braadpan en bak de haas in 10 minuten rondom bruin. Neem de haas uit de pan en bak in het achtergebleven vet gedurende 2 minuten de ui en de spekreepjes. Voeg 300 ml gezeefde marinade en 150 ml wildfond toe en breng die al roerend aan de kook. Doe de hazenbouten terug in de pan en laat ze op laag vuur mét het deksel op de pan 2 1/2 uur garen. Neem de hazenbouten uit de pan en haal het vlees van de botten. Laat ondertussen de saus inkoken. Doe het vlees terug in de pan. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak er de gehalveerde sjalotjes onder toevoeging van 1 tl suiker 10 minuten in. Voeg de sjalotjes aan het vleesmengsel toe en laat ze 10 minuten meestoven. Schep de hazenpeper in een serveerschaal of op borden en garneer het gerecht met peterselie.
Info
Deze klassieke hazenpeper gaat goed samen met knolselderij-aardappelpuree en herfst-wintergroenten als spruitjes en rode kool. |