|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voor de taart: 85 g ongezouten boter op kamertemperatuur 150 g rietsuiker 4 eidooiers 1 tl vanille-extract 60 ml plus 1 el melk 105 g patentbloem 1 tl bakpoeder 60 g donkere chocolade chips 110 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt plus hazelnoten voor de garnering voor de meringue: 4 eiwitten op kamertemperatuur 100 g rietsuiker voor de afwerking: 240 à 360 ml slagroom 1 à 2 el cacaopoeder, ongezoet verder: twee bakvormen van 23 cm doorsnee Bereiding Verwarm de oven voor (150 C). Vet 2 ronde (spring)bakvormen met een doorsnede van 23 cm in met boter en bestuif ze daarna met bloem. Werk de suiker door de boter. Klop de eieren los en roer ze samen met het vanille-extract en de melk door het boter-suikermengsel. Werk er met een schuimspaan vervolgens de bloem en het bakpoeder door. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Spreid het beslag uit zodat beide taartbodems er helemaal mee bedekt worden. Strooi de chocoladechips gelijkmatig over de 2 taartbodems en doe dat ook met 3/4 deel van de hazelnoten. Mix terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegt de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Verdeel de meringue zodanig over de twee taartbodems dat de chocoladechips en hazelnoten er helemaal mee bedekt worden. Zet de bakvormen in de oven en stel de baktijd in op 40 minuten. Laat de taartlagen in de bakvormen afkoelen voor je ze er uitneemt. Klop de slagroom. Leg één van de taartlagen op een serveerschaal en spreid er geklopte slagroom over uit. Leg er de tweede laag op en bedek die eveneens met geklopte room. Voor beide taartlagen heb je 240 ml slagroom nodig, wil je ook de zijkanten met slagroom bedekken dan heb je 360 ml geklopte slagroom nodig. Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder en strooi er de rest van de hazelnoten over. Schaaf er indien gewenst ook chocoladevlokken over. Deze hazelnoot-meringue taart is een favoriet dessert als er iets te vieren valt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |