R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
HAZELNOOT- MERINGUETAART
dessert, Zweden

voor de taart:
85 g ongezouten boter op kamertemperatuur
150 g rietsuiker 
4 eidooiers
1 tl vanille-extract
60 ml plus 1 el melk
105 g patentbloem
1 tl bakpoeder
 60 g donkere chocolade chips
110 g hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
 plus hazelnoten voor de garnering

voor de meringue:
4 eiwitten op kamertemperatuur
100 g rietsuiker

voor de afwerking:
240 à 360 ml slagroom
1 à 2 el cacaopoeder, ongezoet

verder:
twee bakvormen van 23 cm doorsnee


Bereiding


Verwarm de oven voor (150 C).

Vet 2 ronde (spring)bakvormen met een doorsnede van 23 cm in met boter en bestuif ze daarna met bloem.

Werk de suiker door de boter.
Klop de eieren los en roer ze samen met het vanille-extract en de melk door het boter-suikermengsel.
Werk er met een schuimspaan vervolgens de bloem en het bakpoeder door.

Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Spreid het beslag uit zodat beide taartbodems er helemaal mee bedekt worden.
Strooi de chocoladechips  gelijkmatig over de 2 taartbodems en doe dat ook met 3/4 deel van de hazelnoten.

Mix terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegt de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Verdeel de meringue zodanig over de twee taartbodems dat de chocoladechips en hazelnoten er helemaal mee bedekt worden.

Zet de bakvormen in de oven en stel de baktijd in op 40 minuten.

Laat de taartlagen in de bakvormen afkoelen voor je ze er uitneemt.

Klop de slagroom.
Leg één van de taartlagen op een serveerschaal en spreid er geklopte slagroom over uit. Leg er de tweede laag op en bedek die eveneens met geklopte room.
Voor beide taartlagen heb je 240 ml slagroom nodig, wil je ook de zijkanten met slagroom bedekken dan heb je 360 ml geklopte slagroom nodig.

Bestuif de bovenkant van de taart met cacaopoeder en strooi er de rest van de hazelnoten over. Schaaf er indien gewenst ook chocoladevlokken over.


Info


Deze hazelnoot-meringue taart is een favoriet dessert als er iets te vieren valt.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________