R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 HASSELNOTT KAKE
hazelnootcake/taart, Noorwegen





3/4 kop hazelnoten plus extra
1/2 kop boter plus extra voor het invetten
1 1/2 kop suiker
1 tl vanille extract
2 koppen patentbloem
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
3 eieren
1/2 kop slagroom
1 kop halfzoete chocoladechips
1/2 tl vanille extract
 
Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Reserveer 8 hazelnoten voor de garnering van de cake en laat de
de food processor de rest van de hazelnoten fijnmalen. Reserveer voor de garnering ook een volle eetlepel van de gemalen noten.

Vet een springvorm met een diameter van 22 à 25 centimeter in met boter.

Laat een halve kop boter op lage temperatuur smelten.
Doe de eieren, suiker en 1 tl vanille extract in een ruime kom en klop of mix ze tot een dikke, bleke massa (2 à 3 minuten).

Voeg de bloem, het bakpoeder, zout en de gemalen noten -met uitzondering van de gereserveerde eetlepel- toe en klop ze door het eimengsel.

Ga door met kloppen/mixen terwijl je langzaam de gesmolten en afgekoelde boter toevoegt.
 
"Stort" het beslag in de ingevette springvorm en zet die in de oven. Stel de baktijd in op 35 à 40 minuten. of tot een prikker die je in het midden van de taart steekt er schoon uitkomt.

Laat de cake in de bakvorm 15 minuten afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm.

Zet een serveerschaal omgekeerd op de cake. Draai de schaal met de cake om en verwijder de bodem van de springvorm. Bedek de cake met een theedoek en laat die nog een half uur verder afkoelen.

Bereid ondertussen de ganache.
Breng in een middelgrote steelpan de slagroom tot net onder het kookpunt. Neem de pan van de hittebron en roer de chocoladechips door de slagroom tot ze gesmolten zijn. Roer er een halve theelepel vanille extract door. 
Spreid de ganache over de cake uit en laat die over de zijkant(en) heen lopen.

Strooi de gereserveerde eetlepel gemalen amandelen cirkelvormig over het buitenste gedeelte van de taart en garneer die verder met de hele hazelnoten.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________