Internationaal
Landen:
Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
|
HASSELNOTT KAKE
hazelnootcake/taart, Noorwegen
3/4 kop hazelnoten plus extra
1/2 kop boter plus
extra voor het invetten
1 1/2 kop suiker 1 tl vanille extract 2 koppen
patentbloem 2 tl bakpoeder 1/4 tl zout 3 eieren
1/2 kop slagroom 1 kop halfzoete chocoladechips
1/2 tl vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor (175 C).
Reserveer 8 hazelnoten voor de garnering van de cake en laat
de de food processor de rest van de hazelnoten
fijnmalen. Reserveer voor de garnering ook een volle
eetlepel van de gemalen noten.
Vet een
springvorm met een diameter van 22 à 25 centimeter in
met boter.
Laat een halve kop boter op lage
temperatuur smelten. Doe de eieren, suiker en 1 tl vanille extract
in een ruime kom en klop of mix ze tot een
dikke, bleke massa (2 à 3 minuten).
Voeg de bloem,
het bakpoeder, zout en de gemalen noten -met uitzondering
van de gereserveerde
eetlepel- toe en klop ze door het eimengsel.
Ga
door met kloppen/mixen terwijl je langzaam de gesmolten en
afgekoelde boter toevoegt. "Stort" het beslag
in de ingevette springvorm en zet die in de oven. Stel de
baktijd in op 35 à 40 minuten. of tot een prikker die je in
het midden van de taart steekt er schoon uitkomt.
Laat de cake in de bakvorm 15 minuten afkoelen en verwijder dan
de rand van de springvorm.
Zet een serveerschaal
omgekeerd op de cake. Draai de schaal met de cake om en
verwijder de bodem van de springvorm. Bedek de cake met een
theedoek en laat die nog een half uur verder afkoelen.
Bereid ondertussen de ganache. Breng in een
middelgrote steelpan de slagroom tot net onder het kookpunt.
Neem de pan van de hittebron en roer de chocoladechips door
de slagroom tot ze gesmolten zijn. Roer er een halve
theelepel vanille extract door. Spreid de ganache
over de cake uit en laat die over de zijkant(en) heen lopen.
Strooi de gereserveerde eetlepel gemalen amandelen
cirkelvormig over het buitenste gedeelte van de taart en
garneer die verder met de hele hazelnoten.
Info
|
|
Home
Rubrieken:
Hapjes:
• Appetizers
• Tapas
Voorgerechten:
• Starters
• Soepen
Salades
Desserts
Gebak
______________
Fruit
Groenten
______________
• Aardappels
• Bonen
• Brood
• Granen
• Linzen
• Noedels
• Pasta
• Rijst
______________
Gevogelte:
• Kalkoen
• Kip
• Diversen
______________
Vlees:
• Lam
• Rund
• Varken
• Diversen
______________
Eieren
Kazen
Vis/zeevruchten
______________
Noten en zaden
Paddenstoelen
______________
Dressings en Sauzen
Kruiden en Specerijen
______________
Specials
Termen en technieken
Maten en gewichten
Varia
Deze website (introductie)
Reageren
______________
|