![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kruidenmix, Marokko, Algerije, Tunesië recept 1 200 g verse rode pepers 4 tenen knoflook 1 el gemalen karweizaad 1 el gemalen koriander 1/2 tot 1 el komijn 1/2 el zout 3 1/2 el olijfolie ... of ... recept 2 1 rode paprika 1/2 tl korianderzaad 1/2 tl komijnzaad 1/2 tl karweizaad 1 1/2 el olijfolie 1 kleine rode ui, grof gehakt 3 tenen knoflook, grof gehakt 3 hete rode chili's, zaad verwijderd en grof gehakt 1 1/2 tl tomatenpuree 2 el versgeperst citroensap 1/2 tl zout Recept 2 bevat dezelfde specerijen maar ook nog: paprika, rode ui, tomatenpuree en versgeperst citroensap Bereiding recept 1 Snijd de pepers in de lengte door en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Pel de tenen knoflook en doe ze mét de pepers, het karweizaad, de koriander, komijn en het zout in de keukenmachine of het containerdeel van de staafmixer. Maal de ingrediënten grof. Voeg de olie toe en maal opnieuw, nu langer, tot de ingrediënten een zachte maar toch vrij stevige pasta vormen. In een luchtdichte verpakking in de koelkast is (verse) harissa zeker een paar weken houdbaar. recept 2 Leg de paprika onder een hete (oven)grill. Gril de paprika tot die van binnen zacht is en het vel geblakerd is (ca 25 miniuten). Draai tijdens het grillen de paprika een paar keer om. Doe de paprika in kommetje en bedek die met clingfilm. Verwijder als de paprika afgekoeld is het vel, de steelaanzet en het zaad. Rooster in een matig verhitte droge koekenpan het koriander, komijn en karweizaad een paar minuten. Vijzel ze vervogens tot een fijn poeder. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een koekenpan en bak er de ui, knoflook en chilies in (10 à 12 minuten)tot het mengsel een donkere kleur heeft en nagenoeg gekarameliseerd is. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en "blitz"ze tot een pasta egale pasta. Voeg nog wat olie toe indien nodig. In een steriele afgesloten verpakking blijf de harissa zeker 2 weken goed. Harissa is een veel gebruikt kruidenmengsel in Noordafrikaanse keukens. Het is hier goed verkrijgbaar maar in een handomdraai heb je zelf harissa bereid en die wint het altijd -tenzij je er een potje van maakt- van industriële harissa. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |