![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kruiden/specerijenmix, Marokko, Algerije, Tunesië 1 rode paprika 1/2 tl korianderzaad 1/2 tl komijnzaad 1/2 tl karweizaad 1 1/2 el olijfolie 1 kleine rode ui, grof gehakt 3 tenen knoflook, grof gehakt 3 hete rode chilies, zaad verwijderd en grof gehakt 1 1/2 tl tomatenpuree 2 el vers geperst citroensap 1/2 tl zout Bereiding Leg de paprika onder een hete (oven)grill. Gril de paprika tot die van binnen zacht is en het vel is geblakerd (ca 25 miniuten). Draai tijdens het grillen de paprika een paar keer om. Doe de paprika in kommetje en bedek die met clingfilm. Verwijder als de paprika afgekoeld is het vel, de steelaanzet en het zaad. Rooster in een matig verhitte droge koekenpan het koriander, komijn en karweizaad een paar minuten. Vijzel ze vervogens tot een fijn poeder. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een koekenpan en bak er de ui, knoflook en chilies in (10 à 12 minuten)tot het mengsel een donkere kleur heeft en nagenoeg gekarameliseerd is. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend ze tot een egale pasta. Voeg nog wat olie toe indien nodig. In een steriele afgesloten verpakking blijf de harissa zeker 2 weken goed. Harissa is een veel gebruikt kruidenmengsel in Noordafrikaanse keukens. De pasta is hier goed verkrijgbaar maar is ook heel goed zelf te bereiden. Klik hier voor een minder complex recept voor harissa. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |