R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HARING IN TOMATENSAUS
voorgerecht, snack, 6 p., Noorwegen





6 zoute haringen
150 ml water
75 g tomatenpuree
1 grote sjalot of 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
1 1/2 el kristalsuiker
4 1/2 el azijn
1 groot laurierblad
45 g geroosterde amandelen
45 g rozijnen


Bereiding


Doe het water, de tomatenpuree, de fijngesneden sjalot, de suiker en de azijn in een pannetje en breng het geheel aan de kook.

Laat de saus terwijl je af en toe roert 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Laat de saus afkoelen en roer er de amandelen en de rozijnen door.

Spoel de haringen onder de koudwaterkraan en dep ze vervolgens met keukenpapier droog.

Snijd de haringen in stukjes en doe ze in een kom.
Giet er de saus bij en schep het geheel om.
Laat de stukjes haring zeker 2 uur marineren.

Serveren met krotakaker - klik hier voor het recept - en sla.
 

Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________