|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
HAREESEH/HAREESA
voor de cake: 3 koppen semolina 3/4 kop boter, gesmolten 3/4 kop suiker 1 1/2 tl baksoda 1 kop yoghurt 1/2 kop geblancheerde amandelen of..... 1/2 kop fijngehakte pistachenootjes voor de siroop: 4 koppen suiker 3 koppen water het sap van 1/2 kleine citroen 2 tl rozenwater Meng in een grote kom de semolina, de suiker en de boter. Dat gaat het makkelijkst met je handen. Meng in een andere kom de yoghurt en de baksoda. Wacht een paar minuten tot de yoghurt in volume (bijna) verdubbeld is. Schenk de yoghurt boven op het semolinamengsel. Gebruik je handen weer om het geheel te mengen. Doe het mengsel over in een lage bakvorm of in een pyrex ovenschaal van ca 22 bij 32 centimeter. De cakelaag moet niet hoger zijn dan 2 1/2 centimeter. Gebruik in dat geval een grotere bakvorm. Verwarm de oven voor (200 C). "Teken" met een botermesje een diamantvormig of vierkantig patroon aan op de nog te bakken cake. Leg in in het laatste geval op ieder vierkantje een amandel. Bak de cake tot die een bronsbruine kleur heeft (30 à 45 minuten). De siroop. Doe de ingrediënten voor de siroop in een steelpan en breng ze aan de kook. Verlaag de temperatuur naar middelhoog en laat het geheel 45 à 60 minuten indikken. De siroop is voldoende ingedikt als die aan een metalen lepel blijft kleven. Laat de siroop flink afkoelen. Giet de afgekoelde siroop over de nog hete cake (ca 10 minuten nadat die uit de oven is genomen), zodat de cake optimaal de siroop kan absorberen. Strooi indien je de cake niet voorzien hebt van amandelen, fijngehakte pistachenootjes over de cake. In recepten voor hareeseh komt ook nogal eens kokos als ingrediënt voor en wordt de cake zelfs getypeerd als kokoscake. Vervang voor deze variant 1 van de 3 koppen semolina door 1 kop kokosrasp en voeg een ei toe voor de nodige binding.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |