R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HAMBURGERS
8 stuks, Verenigde Staten





voor de burgers:
500 g rundergehakt
1 ui, heel fijn gesneden
1 teentje knoflook, geperst of fijn gesneden
1 el ketchup
1 el Worchestersauce
1 tl zwarte peper
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl pikant paprikapoeder
chilipoeder of tabasco naar smaak
1 tl mosterd
1 tl zout/ 1 1/2 tl zeezout

voor de topping:
8 plakjes bacon
8 plakjes cheddar
een paar tomaten
sla
gebakken uiringen
augurken, in schijfjes

verder:
4 ronde broodjes/hamburgerbroodjes
ketchup
mayonaise

optioneel:
frites
een salade naar keuze


Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de burgers in een grote kom en meng ze zorgvuldig.

Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en maak er patties ofwel ronde platte schijven van met een diameter van circa 10 centimeter. 
Voor het vormen van een goed model hamburger is een kookring een handig hulpmiddel.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________