|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
HÁLFMÁNAR halve maan-biscuits, 20 à 24 stuks, IJsland 180 g tarwebloem 1 tl bakpoeder 1/2 tl gemalen kardamom 110 g ongezouten boter 65 g basterdsuiker 1/2 ei 1 tl citroensap ijswater voor de vulling: 120 g ontpitte pruimen 120 ml water optioneel: een beetje kaneel 1 el cognac 1 eetlepel cognac
Bereiding
Meng de bloem, het bakpoeder en de kardamom. Werk de boter door het mengsel tot het broodkruim lijkt. Werk er de suiker door. Voeg het ei, citroensap en 1 eetlepel ijswater toe. Werk het mengsel door het "kruim" en maak er met zo weinig mogelijk kneden een samenhamgend bolvormig deeg van. Wikkel er plastic folie om en leg de bol deeg in de koelkast. Koel het deeg zeker een uur. Hak de pruimen en doe ze in een steelpannetje samen met het water en (optioneel) de kaneel. Kook het pruimenmengsel tot het een tamelijk droog geheel is. Neem het pannetje van de hittebron en voeg (optioneel) de cognac toe. Pureer het pruimenmengsel en laat het helemaal afkoelen. Verwarm de oven voor(190 C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 1/2 milimeter. Snijd er rondjes(diameter 8 centimeter) uit Schep 1 opgehoopte tleelepel vulling op het midden van een rondje. Maak de randen van het rondje vochtig en vouw de ene helft van het deeg over de andere helft. Druk de randen licht samen en leg het halve maantje op de bakplaat. Ga zo veder. Bak de hálfmánar goudkleurig (10 à 15 minuten). Laat ze afkoelen op een draadrek.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |