R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HAGYMAGALUSKA LEVES
uien-dumplingsoep, 4 p., Hongarije





2 uien, fijngehakt
2 el olie
1 kop zure room
1 ei
1 eigeel
4 el bloem
zout en peper
1/2 tl paprikapoeder


Bereiding


Verhit de olie in een pan en sauteer er de fijngehakte uien in.
Voeg het paprikapoeder toe en een beetje water en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
Laat de uien uitlekken maar bewaar het vocht.
Meng de uien met het ei, de bloem en zout en peper. Kneed het mengsel tot een zacht deeg. Voeg wat water toe indien nodig.

Voeg een liter water aan het bewaarde vocht toe. Doe er zout bij en breng het aan de kook.
Maak kleine dumplings (diameter 2 à 2 1/2 cm) van het deeg en voeg ze toe aan de kokende "bouillon". Laat de bouillon koken tot de dumplings gaar zijn.
Meng de zure room en de eidooier en doe ze in een soepterrine. Giet er beet bij beetje de bouillon bij en roer constant om schiften te voorkomen.
Serveer de soep.


Info


Een eenvoudige, goedkope maar zeer authentieke Hongaarse soep. Voeg een (groenten)bouillonblokje aan de soep toe als je die niet hartig genoeg vindt.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________