|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| uien-dumplingsoep, 4 p., Hongarije 2 uien, fijngehakt 2 el olie 1 kop zure room 1 ei 1 eigeel 4 el bloem zout en peper 1/2 tl paprikapoeder Bereiding Verhit de olie in een pan en sauteer er de fijngehakte uien in. Voeg het paprikapoeder toe en een beetje water en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Laat de uien uitlekken maar bewaar het vocht. Meng de uien met het ei, de bloem en zout en peper. Kneed het mengsel tot een zacht deeg. Voeg wat water toe indien nodig. Voeg een liter water aan het bewaarde vocht toe. Doe er zout bij en breng het aan de kook. Maak kleine dumplings (diameter 2 à 2 1/2 cm) van het deeg en voeg ze toe aan de kokende "bouillon". Laat de bouillon koken tot de dumplings gaar zijn. Meng de zure room en de eidooier en doe ze in een soepterrine. Giet er beet bij beetje de bouillon bij en roer constant om schiften te voorkomen. Serveer de soep. Een eenvoudige, goedkope maar zeer authentieke Hongaarse soep. Voeg een (groenten)bouillonblokje aan de soep toe als je die niet hartig genoeg vindt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|