|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| soep, 4 p., Saoedi-Arabië 330 g lamsvlees 1/2 tl kaneelpoeder 1/2 kop bulgur 1/2 tl zwarte peper 6 tomaten 1/2 tl zout 2 uien 2 el maisolie 4 kaneelstokjes 5 koppen water Bereiding Pel de uien en snijd ze fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit er de uien licht in. Voeg het vlees toe en bak het aan. Giet zoveel water bij het vlees dat het ermee bedekt wordt. Breng het geheel aan de kook en trek vervolgens op laag vuur een bouillon van het vlees. Pureer de tomaten, kruid ze met zout en peper en voeg ze samen met de kaneelstokjes aan de soep toe. Voeg de bulgur aan de soep toe. Kijk nu en dan of er water toegevoegd moet worden. Doe, als het vlees voldoende gegaard is, de soep in een terrine en strooi er de kaneel over. Heet serveren. Dit is een voedzame, energierijke soep. De bulgur zorgt niet alleen voor koolhydraten (per kop bulgur 69 g) maar ook voor de nodige vezels (25.6 g) en proteïne (17.21 g). De soort vlees wordt niet aangegeven in het oorspronkelijke recept maar dat moet zo goed als zeker lamsvlees zijn. |
---|