R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
HA-SAA-AL-GEREESH
soep, 4 p., Saoedi-Arabië





330 g lamsvlees
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 kop bulgur
1/2 tl zwarte peper
6 tomaten
1/2 tl zout
2 uien
2 el maisolie
4 kaneelstokjes
5 koppen water


Bereiding


Pel de uien en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een soeppan en fruit er de uien licht in.
Voeg het vlees toe en bak het aan.
Giet zoveel water bij het vlees dat het ermee bedekt wordt. Breng het geheel aan de kook en trek vervolgens op laag vuur een bouillon van het vlees.
Pureer de tomaten, kruid ze met zout en peper en voeg ze samen met de kaneelstokjes aan de soep toe.
Voeg de bulgur aan de soep toe.
Kijk nu en dan of er water toegevoegd moet worden.
Doe, als het vlees voldoende gegaard is, de soep in een terrine en strooi er de kaneel over.
Heet serveren.


Info


Dit is een voedzame, energierijke soep. De bulgur zorgt niet alleen voor koolhydraten (per kop bulgur 69 g) maar ook voor de nodige vezels (25.6 g) en proteïne (17.21 g). De soort vlees wordt niet aangegeven in het oorspronkelijke recept maar dat moet zo goed als zeker lamsvlees zijn.



 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________