![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Griekenland ![]() 4 tl zout 4 tl paprikapoeder (2 tl zoete en 2 tl pikante paprikapoeder) 2 tl gedroogde basilicum 2 tl gedroogde oregano 2 tl peper of 1 tl cayennepeper 2 tl komijn 2 tl uienpoeder 1 tl tijm 1 tl knoflookpoeder eventueel: 2 tl koriander 1 tl kaneel gedroogd laurierblad Bereiding Vijzel de gedroogde oregano, basilicum en (eventueel) laurier tot poeder. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng ze. Er zijn gyros-kruidenmengsels te koop maar zelf bereide "verse" melanges zijn te prefereren. In nagenoeg alle recepten voor gyroskruiden komen zout, paprikapoeder, basilicum, oregano, (cayenne)peper, komijn, uienpoeder, tijm en knoflookpoeder voor. Koriander en kaneel kom je ook regelmatig tegen, laurier veel minder. Handel wat koriander, kaneel en laurier betreft naar naar eigen smaak en inzicht. Maak gerust wat meer dan je nodig hebt. De kruidenmelange is goed te bewaren in een gesloten verpakking. Maak om smaakverlies te voorkomen het mengsel wel binnen afzienbare tijd op.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |