R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E
kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GYROS-KRUIDENMELANGE
Griekenland





4 tl zout
4 tl paprikapoeder (2 tl zoete en 2 tl pikante paprikapoeder)
2 tl gedroogde basilicum
2 tl gedroogde oregano
2 tl peper of 1 tl cayennepeper
2 tl komijn
2 tl uienpoeder
1 tl tijm
1 tl knoflookpoeder

eventueel:
2 tl koriander
1 tl kaneel
gedroogd laurierblad


Bereiding


Vijzel de gedroogde oregano, basilicum en (eventueel) laurier tot poeder.

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng ze.


Info


Er zijn gyros-kruidenmengsels te koop maar zelf bereide "verse" melanges zijn te prefereren.
In nagenoeg alle recepten voor gyroskruiden komen zout, paprikapoeder, basilicum, oregano, (cayenne)peper, komijn, uienpoeder, tijm en knoflookpoeder voor. Koriander en kaneel kom je ook regelmatig tegen, laurier veel minder.
Handel wat koriander, kaneel en laurier betreft naar naar eigen smaak en inzicht.
Maak gerust wat meer dan je nodig hebt. De kruidenmelange is goed te bewaren in een gesloten verpakking. Maak om smaakverlies te voorkomen het mengsel wel binnen afzienbare tijd op.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________