|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Hongarije voor het crepe beslag: 2 eieren 240 g bloem 300 ml melk 100 ml sodawater 1 tl vanille extract de rasp van 1 citroen een snuf zout 40 g suiker 2 el olie voor de vulling: 40 g rozijnen 200 ml slagroom 4 el rum 100 g suiker 250 g walnoten de rasp van een sinaasappel 1 tl kaneel voor de chocoladesaus: 100 g donkere chocolade 3 eigelen 30 g boter 250 ml melk 80 g suiker 30 g cacaopoeder 3 el rum 1 tl vanille extract olie voor het bakken boter voor het bakken Bereiding Doe de eieren, suiker, zout, citroenrasp en vanille in een kom en klop ze met een garde tot ze goed gemengd zijn. Voeg, blijf kloppen, geleidelijk de bloem toe, vervolgens de melk en het sodawater. Voeg ook 2 el olie aan het beslag toe: je hoeft dan alleen maar voor het bakken van de eerste pannenkoek olie in de pan te doen. Koel het beslag 2 uur voor je gaat bakken. Laat de rozijnen in handwarm water wellen. Hak de walnoten fijn. De vulling. Breng in een kookpan de room met de suiker aan de kook. Voeg terwijl je roert de fijngehakte walnoten, rum, kaneel, sinaasappelrasp en rozijnen toe. en laat het geheel een paar minuten zachtjes koken. Voeg nog wat room toe als de vulling te dik wordt. Laat de vulling afkoelen. Bak de pannenkoeken en stapel ze op een bord. Verdeel de vulling over de pannenkoeken, spreid die uit en rol de pannenkoeken vervolgens op of vouw ze dubbel. De chocoladesaus. Doe de melk en donkere chocolade in een metalen kom en zet die op een pan kokend water (au bain marie). Neem de kom van de pan als de chocolade gesmolten is en klop snel de eidooier door het melk-chocolademengsel. Voeg de suiker, cacaopoeder, boter en rum toe en roer tot ze in het mengsel opgenomen zijn. Zet de kom weer op de pan en verwarm de saus 5 minuten. Voeg wat melk toe als de saus te dik is. Smelt een klont 60 g boter in een pan met antikleefbodem. Leg er meerdere opgerolde of opgevouwen pannenkoeken tegelijk in en bak ze tot ze weer warm en crispy zijn en een goudbruine kleur hebben. Serveer 2 crepes per persoon. Schik ze op borden en schenk er wat chocoladesaus over. De crepes zijn vernoemd naar Karoly Gundel, niet de bedenker van het recept maar de chef die de pannenkoek in zijn restaurant op het menu zette en er faam mee verwierf.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|