R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GUNDEL- CREPES
dessert, 4 p., Hongarije





voor het crepe beslag
:
2 eieren
240 g bloem
300 ml melk
100 ml sodawater
1 tl vanille extract
de rasp van 1 citroen
een snuf zout
40 g suiker
2 el olie

voor de vulling:
40 g rozijnen
200 ml slagroom
4 el rum
100 g suiker
250 g walnoten
de rasp van een sinaasappel
1 tl kaneel

voor de chocoladesaus:
100 g donkere chocolade
3 eigelen
30 g boter
250 ml melk
80 g suiker
30 g cacaopoeder
3 el rum
1 tl vanille extract
olie voor het bakken
boter voor het bakken






Bereiding


Doe de eieren, suiker, zout, citroenrasp en vanille in een kom en klop ze met een garde tot ze goed gemengd zijn.
Voeg, blijf kloppen, geleidelijk de bloem toe, vervolgens de melk en het sodawater.
Voeg ook 2 el olie aan het beslag toe: je hoeft dan alleen maar voor het bakken van de eerste pannenkoek olie in de pan te doen.
Koel het beslag 2 uur voor je gaat bakken.

Laat de rozijnen in handwarm water wellen.
Hak de walnoten fijn.

De vulling.
Breng in een kookpan de room met de suiker aan de kook. Voeg terwijl je roert de fijngehakte walnoten, rum, kaneel, sinaasappelrasp en rozijnen toe. en laat het geheel een paar minuten zachtjes koken. Voeg nog wat room toe als de vulling te dik wordt. Laat de vulling afkoelen.

Bak de pannenkoeken en stapel ze op een bord.

Verdeel de vulling over de pannenkoeken, spreid die uit en rol de pannenkoeken vervolgens op of vouw ze dubbel.

De chocoladesaus.
Doe de melk en donkere chocolade in een metalen kom en zet die op een pan kokend water (au bain marie). Neem de kom van de pan als de chocolade gesmolten is en klop snel de eidooier door het melk-chocolademengsel. Voeg de suiker, cacaopoeder, boter en rum toe en roer tot ze in het mengsel opgenomen zijn. Zet de kom weer op de pan en verwarm de saus 5 minuten. Voeg wat melk toe als de saus te dik is.

Smelt een klont 60 g boter in een pan met antikleefbodem. Leg er meerdere opgerolde of opgevouwen pannenkoeken tegelijk in en bak ze tot ze weer warm en crispy zijn en een goudbruine kleur hebben.

Serveer 2 crepes per persoon. Schik ze op borden en schenk er wat chocoladesaus over.


Info

De crepes zijn vernoemd naar Karoly Gundel, niet de bedenker van het recept maar de chef die de pannenkoek in zijn restaurant op het menu zette en er faam mee verwierf.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________