R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GUACAMOLE
salsa, Mexico





2 rijpe avocado's
1 sjalotje
1 tomaat, ontveld
1 el verse koriander
60 ml zure room
1 el citroensap
1 teentje knoflook
1 à 2 groene (Jalapeño)pepers


Bereiding


Verwijder de schillen van de avocado's en doe het vruchtvlees in een middelgrote kom. Prak de avocado's met een vork fijn.
Snipper de ui en snijd de tomaat fijn. Meng ze met de gehakte koriander.
Doe de zure room, het citroensap, het geperste teentje knoflook en de fijngehakte groene peper(s) bij het mengsel en roer de ingrediënten door elkaar.... óf... doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer ze tot een gladde massa.


Info


Het is altijd lastig om precies de juiste hoeveelheid peper(tjes) aan te geven. Wat mensen als pittig of heet ervaren loopt nogal uiteen. Ga daarom voorzichtig van start en voeg in eerste instantie 1 peper toe. Meer toevoegen kan altijd nog.

Guacamole wordt vaak als dipsaus gebruikt voor maischips maar kan aan bijna ieder Mexicaans gerecht worden toegevoegd.

In Mexico en zuidelijk Californië is Guacamole zeer goedkoop, goedkoop in de letterlijke zin van het woord. Op plaatsen waar avocado's duur zijn, wordt aan guacamole vaak zure room of mayonaise toegevoegd.
Mayonaise kun je beter acherwege laten, die komt de smaak niet ten goede, frisse zure room past er wel goed bij.
Bereid guacamole niet te lang van te voren want de salsa verliest tamelijk snel smaak.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________