R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| salsa, Mexico 2 rijpe avocado's 1 sjalotje 1 tomaat, ontveld 1 el verse koriander 60 ml zure room 1 el citroensap 1 teentje knoflook 1 à 2 groene (Jalapeño)pepers Bereiding Verwijder de schillen van de avocado's en doe het vruchtvlees in een middelgrote kom. Prak de avocado's met een vork fijn. Snipper de ui en snijd de tomaat fijn. Meng ze met de gehakte koriander. Doe de zure room, het citroensap, het geperste teentje knoflook en de fijngehakte groene peper(s) bij het mengsel en roer de ingrediënten door elkaar.... óf... doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer ze tot een gladde massa. Het is altijd lastig om precies de juiste hoeveelheid peper(tjes) aan te geven. Wat mensen als pittig of heet ervaren loopt nogal uiteen. Ga daarom voorzichtig van start en voeg in eerste instantie 1 peper toe. Meer toevoegen kan altijd nog. Guacamole wordt vaak als dipsaus gebruikt voor maischips maar kan aan bijna ieder Mexicaans gerecht worden toegevoegd. In Mexico en zuidelijk Californië is Guacamole zeer goedkoop, goedkoop in de letterlijke zin van het woord. Op plaatsen waar avocado's duur zijn, wordt aan guacamole vaak zure room of mayonaise toegevoegd. Mayonaise kun je beter acherwege laten, die komt de smaak niet ten goede, frisse zure room past er wel goed bij. Bereid guacamole niet te lang van te voren want de salsa verliest tamelijk snel smaak.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |