![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Kroatië ![]() voor de salade: 300 g gemengde sla 1/3 kop verkruimelde blauwe kaas 1/2 kop granaatappelzaden voor de gesuikerde walnoten: 1 kop halve walnoten 1/2 kop poedersuiker voor de dressing: 1/4 kop granaatappelsap (versgeperst of uit een pot) 2 tl citroensap 2 tl honing 1/3 kop olijfolie zout en versgemalen peper naar smaak Bereiding Meng alle ingrediënten voor de dressing. Verwarm de oven voor (165 C). Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet de folie licht in met boter. Breng in een pannetje een kwart liter water aan de kook. Kook er de walnoten 3 minuten in. Giet het kookwater af en meng de noten met de poedersuiker.. Verdeel de noten over de met folie beklede bakplaat en plaats die in het midden van de oven. Bak de noten 25 minuten. Schud na 15 minuten de bakplaat even flink. Laat de noten afkoelen. Mix in een grote kom de walnoten, de gemengde sla, de verbrokkelde kaas en de granaatappelzaden. Schenk er de dressing over en schep de salade om tot alle ingrediënten ermee bedekt zijn. Serveer de salade individueel op borden. Granaatappelsap is te koop in natuurwinkels en ook wel supermarkten. Je kunt zelf het sap winnen door een kop granaatappelzaden stevig door een zeef te drukken. Dat levert de gewenste 1/4 kop op die je nodig hebt voor dit recept. Deze salade vol contrast in kleur, textuur en smaak is wat mij betreft een topper.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |