|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke ereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gegratineerde mossels, 4 p., Zweden 1 potje/blikje mosselen of verse mosselen 1 el boter 1/2 el bloem 1 kop bouillon 2 el room zout en peper 1 el verkruimelde cracker 1 el geraspte kaas voor de bouillon: 1 el gehakte ui 1/2 kop witte wijn 1/2 kop water Bereiding Verse mosselen: kook de mosselen en verwijder de schelpen. Doe het water en de wijn in een steelpannetje en kook daar de gehakte ui 10 minuten in. Zeef de bouillon. Sauteer de mosselen in boter, voeg de bloem toe en roer tot de bloem helemaal opgenomen is. Voeg geleidelijk de bouillon en de room toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het mengsel over 4 ingevette St. Jacobsschelpen (vraag ze aan de visboer). Strooi er de crackerkruimels en de geraspte kaas over. Zet de schelpen in een op 175 C voorverwarmde oven tot het bovenlaagje mooi gegratineerd is. Wat een fraaie alliteratie: crackerkruimels...... maar terzake. Zo gauw er crackerkruimels in plaats van broodkruimels opduiken is het wel duidelijk waar we ons culinair bevinden, want een cracker is net zo Zweeds als een beschuit Nederlands is. Dat een cracker zich uitermate goed leent voor een gratin hoeft geen betoog. Een mooie gratin is in dit gerecht dan ook net zo belangtrijk als wat er onder zit. Gegratineerde mosselen voldoen uitstekend als voorgerecht en gepresenteerd in die grote St. Jacobsschelpen ogen ze ook nog eens fraai en dat is voor een mossel mooi meegenomen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|