R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GRATIN DE NECTARINES AUX AMARETTI
gegratineerde nectarines met amaretti(koekjes), nagerecht, 4 p., Frankrijk





6 nectarines
60 g suiker (zie Info)
20 g geschaafde amandel
10 (harde) amaretti-koekjes
3 eiwitten
20 g boter

optioneel:
10 cl perenlikeur of kirsch


Bereiding


Was de nectarines, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
Snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukjes.

Optioneel: marineer het vruchtvlees een half uur in 10 cl perenlikeur of kirsch.

Verhit in een steelpan de boter met 20 gram suiker en sauteer daar 5 minuten de stukjes nectarine in.
Maal de amaretti-koekjes fijn (keukenmachine).
Klop de eiwitten stijf. Voeg er tegen het einde de rest van de suiker (40 g) aan toe.
Meng het geklopte eiwit voorzichtig met de tot poeder gemalen amaretti-koekjes.
Leg de nectarines in een ovenbestendige schaal, bedek ze met het eiwit-suiker-amarettimengsel en strooi er de geschaafde amandel over.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Bak het gerecht 15 minuten.
Lauw serveren.


Info


Een heerlijk nagerecht. Hoewel ik geen zoetekauw ben, mag er van mij best wat meer suiker in, zeker als de nectarines nog wat hard zijn.
Het recept is oorspronkelijk Frans maar je proeft Italië.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________