|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gegratineerde nectarines met amaretti(koekjes), nagerecht, 4 p., Frankrijk 6 nectarines 60 g suiker (zie Info) 20 g geschaafde amandel 10 (harde) amaretti-koekjes 3 eiwitten 20 g boter optioneel: 10 cl perenlikeur of kirsch Bereiding Was de nectarines, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukjes. Optioneel: marineer het vruchtvlees een half uur in 10 cl perenlikeur of kirsch. Verhit in een steelpan de boter met 20 gram suiker en sauteer daar 5 minuten de stukjes nectarine in. Maal de amaretti-koekjes fijn (keukenmachine). Klop de eiwitten stijf. Voeg er tegen het einde de rest van de suiker (40 g) aan toe. Meng het geklopte eiwit voorzichtig met de tot poeder gemalen amaretti-koekjes. Leg de nectarines in een ovenbestendige schaal, bedek ze met het eiwit-suiker-amarettimengsel en strooi er de geschaafde amandel over. Verwarm de oven voor op 180 C. Bak het gerecht 15 minuten. Lauw serveren. Een heerlijk nagerecht. Hoewel ik geen zoetekauw ben, mag er van mij best wat meer suiker in, zeker als de nectarines nog wat hard zijn. Het recept is oorspronkelijk Frans maar je proeft Italië.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|