R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GRANAATAPPEL CHEESECAKE
8 à 10 p., Armenië





voor deegbodem plus (optioneel) deegrand
:
2 1/2 kop digestiveskoekjes, verkuimeld
115 g ongezouten boter
2 el suiker
1/2 tl gemalen kaneel

voor de vulling:
700 g roomkaas op kamertemperatuur
1 blikje (400 g) gezoete gecondenseerde melk
1/4 kop citroensap
1/2 tl vanille-extract
een snuf zout
3 grote eieren op kamertamperatuur

voor de granaatappelsaus:
150 g suiker
3 el maizena
2 koppen granaatappelsap

verder:
de zaden van een flinke granaatppel


Bereiding

Meng het kruim van de digestives, de suiker en de kaneel in een kom.
Voeg de gesmolten boter toe en schep het mengsel om tot het er gelijkmatig mee bedekt is.
Doe het mengsel in een ronde springvorm (diameter 22 1/2 cm) en druk het in een egale laag uit op de bodem en indien je wilt ook op het onderste deel van de rand van de springvorm.
Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem en eventueel rand daar een half uur uitharden.

Verwarm de oven voor (150 C).

Mix in een ruime kom de roomkaas op middelhoge snelheid luchtig.
Voeg langzaam de gecondenseerde melk toe en ga door met mixen tot die met de roomkaas gemengd is.
Voeg het citroensap, het vanille-extract en het zout toe én mix er op lage snelheid éen voor één de eieren door. Overmix de eieren niet want dat vergroot de kans dat er later een scheur ontstaat.

Laat het gemixte mengsel over de kruimlaag in de taartvorm uitvloeien. Beweeg de taartvorm wat zodat de vulling egaliseert.

Bak de taart 45 à 50 minuten. De vulling moet dan aan de rand gestabiliseerd zijn, het midden mag nog wat "wobbly" zijn.

Wacht een minuut of 10 nadat je de cheesecake uit de oven gehaald hebt en laat dan een mes strak langs de binnenkant van de springvormrand "lopen" om het gebak los te maken van de bakvorm maar verwijder de rand (nog) niet en laat de cheescake verder afkoelen, aanvankelijk op een draadrek en daarna in de koelkast.

Doe de suiker en de maizena in een middelgrote steelpan.
Voeg het granaatappelsap toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Schakel de hittetoevoer uit als de saus dik of stroperig genoeg om aan de achterkant van een houten lepel te blijven "plakken" en laat die vervolgens afkoelen,

Verwijder als de cheesecake helemaal is afgekoeld de springvormrand.
Schenk de siroop rijkelijk over de bovenkant van cheescake uit en strooi er vervolgens de granaatappelzaden over uit.

That's it. Geniet met goed gezelschap van je granaatappelcheesecake.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________