|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voor deegbodem plus (optioneel) deegrand: 2 1/2 kop digestiveskoekjes, verkuimeld 115 g ongezouten boter 2 el suiker 1/2 tl gemalen kaneel voor de vulling: 700 g roomkaas op kamertemperatuur 1 blikje (400 g) gezoete gecondenseerde melk 1/4 kop citroensap 1/2 tl vanille-extract een snuf zout 3 grote eieren op kamertamperatuur voor de granaatappelsaus: 150 g suiker 3 el maizena 2 koppen granaatappelsap verder: de zaden van een flinke granaatppel Bereiding Meng het kruim van de digestives, de suiker en de kaneel in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en schep het mengsel om tot het er gelijkmatig mee bedekt is. Doe het mengsel in een ronde springvorm (diameter 22 1/2 cm) en druk het in een egale laag uit op de bodem en indien je wilt ook op het onderste deel van de rand van de springvorm. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem en eventueel rand daar een half uur uitharden. Verwarm de oven voor (150 C). Mix in een ruime kom de roomkaas op middelhoge snelheid luchtig. Voeg langzaam de gecondenseerde melk toe en ga door met mixen tot die met de roomkaas gemengd is. Voeg het citroensap, het vanille-extract en het zout toe én mix er op lage snelheid éen voor één de eieren door. Overmix de eieren niet want dat vergroot de kans dat er later een scheur ontstaat. Laat het gemixte mengsel over de kruimlaag in de taartvorm uitvloeien. Beweeg de taartvorm wat zodat de vulling egaliseert. Bak de taart 45 à 50 minuten. De vulling moet dan aan de rand gestabiliseerd zijn, het midden mag nog wat "wobbly" zijn. Wacht een minuut of 10 nadat je de cheesecake uit de oven gehaald hebt en laat dan een mes strak langs de binnenkant van de springvormrand "lopen" om het gebak los te maken van de bakvorm maar verwijder de rand (nog) niet en laat de cheescake verder afkoelen, aanvankelijk op een draadrek en daarna in de koelkast. Doe de suiker en de maizena in een middelgrote steelpan. Voeg het granaatappelsap toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Schakel de hittetoevoer uit als de saus dik of stroperig genoeg om aan de achterkant van een houten lepel te blijven "plakken" en laat die vervolgens afkoelen, Verwijder als de cheesecake helemaal is afgekoeld de springvormrand. Schenk de siroop rijkelijk over de bovenkant van cheescake uit en strooi er vervolgens de granaatappelzaden over uit. That's it. Geniet met goed gezelschap van je granaatappelcheesecake.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |