R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GOVEDINA S LUKOM
rundersteaks, 4 à 6 p., Kroatië

1/2 kop olie
900 g "beef round steaks" (kogelbiefstuk)
zout
2 uien, fijngesneden
1 el bloem
1 1/2 el tomatenpuree
2 koppen bouillon
4 koppen witte wijn
2 koppen bouillon
peper naar smaak
1/2 tl suiker
het sap van 1 citroen
3 el peterselie, fijngehakt

optioneel:
uiringen voor de garnering


Bereiding


Bewerk de steaks met een vleeshamer om ze malser te maken en bestrooi ze met zout.

Verhit op hoge temperatuur de olie in een koekenpan en "schroei" er kort het vlees in.
  • Neem de steaks uit de pan en leg ze op een bord.
  • Verlaag de temperatuur naar middenlaag en doe de fijngesneden uien in dezelfde pan. Strooi er een beetje zout over en karameliseer ze.
  • Strooi de bloem over de uien als ze goudbruin zijn en roer tot het vet de bloem opgenomen heeft .
  • Voeg de tomatenpuree, de bouillon en de wijn toe en breng het geheel, regelmatig roerend, aan de kook.
  • Voeg het vlees toe en verlaag de temperatuur.
    Laat het vlees zachtjes sudderen tot het gaar is.
    Leg het gegaarde vlees op een serveerschaal.
  •  
    Zeef de saus. Vang de vloeistof op.
  • Doe de gezeefde stukjes ui in een kommetje en voeg er in kleine hoveelheden vloeistof aan toe (roer na iedere toevoeging even)- tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Breng de saus op smaak met peper, suiker en citroensap en giet die over de steaks.
  • Garneer net de fijngehakte peterselie en (optioneel) verse uiringen.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________