|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 6 à 8 p., Hongarije 600 g rundsvlees, in blokjes 50 g magere spekreepjes 2 rode paprika's 2 groene paprika's 1 grote ui 200 g sperziebonen 4 vastkokende aardappels 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes 100 g boter of margarine 1 vleesbouillontablet 2 el bloem 1 dl rode wijn 1 1/2 el paprikapoeder 2 takjes verse of 2 tl gedroogde tijm zout en peper optioneel 1 tl kummel Bereiding Snijd het vlees in blokjes en wentel die door de bloem. Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Los het bouillontablet op in 2 dl heet water. Verhit de boter in een braadpan en bak daar de blokjes vlees onder voortdurend omscheppen gedurende 5 minuten in aan. Doe er de spekreepjes bij en bak ze een paar minuten mee. Schep de ui, de knoflook en de paprika door het vlees en bak ze 5 minuten mee. Strooi het paprikapoeder en (eventueel) de kummel over het mengsel. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon en de wijn toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de tijm toe en draai het vuur laag. Laat de goulash 2 uur met het deksel op de pan zachtjes stoven. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. Voeg de aardappels en bonen toe en laat de goulash nog een half uur zachtjes sudderen. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Goulash is de nationale schotel van Hongarije. Eigenlijk is goulash een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot die door de Hongaren "Pörkölt" wordt genoemd. Buiten Hongarije wordt met goulash gewoonlijk de vleesstoofpot bedoeld. Ik mis één ingrediënt in het bovenstaande recept en dat is kummel ofwel karwijzaad. Daar moet je wel voorzichtig mee zijn want het kan snel overheersen maar voor mij hoort het absoluut thuis in goulash. Ik heb het als optioneel aan het rijtje ingrediënten toegevoegd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|