, |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
GOMBAPAPRIKÁS
paprika-champignonstew,
4 p.,
Hongarije
500 g champignons, in schijfjes 1 el zonnebloem of olijfole 1 grote ui, fijngesneden 1 tomaat, gehakt of 1 el tomatenpuree 1 teen knoflook, geperst 2 tl paprikapoeder 1 tl zout 120 ml water 210 ml zure room 2 afgestreken el bloem een paar takjes peterselie Bereiding Verhit de olie en bak er de stukjes ui in tot ze zacht zijn. Voeg de schijfjes champignon, de stukjes tomaat, knoflook, paprikapoeder en zout toe en meng ze. Voeg het water toe, zet het deksel op de pan en laat het geheel zachtjes gaar worden. Meng in een kom de zure room en de bloem. Dat gaat gemakkelijk met een garde. Schep wat van het hete champignonvocht bij de zure room en roer het er door heen. Doe dat mengsel in de pan met de gegaarde champignons en breng de inhoud van de pan terwijl je roert weer op temperatuur. Roer tot het geheel dikker wordt. Strooi er tenslotte de versgehakte peterselie over. Serveer gombapaprikás over verse pasta of rijst. Maak voor een authenthieke versie nokedli pasta. Klik hier voor het recept. Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|