|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| champignonsoep, 4 p, Hongarije 4 el boter 2 koppen gehakte ui 1 pond champignons, in schijfjes 2 tl gedroogd dillezaad 1 el paprika 1 el sojasaus 1 l groenten-, paddenstoelen- of kippenbouillon 1 kop melk 3 el bloem 1 tl zout zwarte peper naar smaak 2 tl citroensap 1/4 kop gehakte verse peterselie 1/2 kop zure room Bereiding Verhit op middelhoog vuur de boter in een ruime pan. Voeg de uien toe en sauteer ze 5 minuten. Voeg de champignonschijfjes toe en sauteer ze 5 minuten mee. Voeg al roerend de dille, paprika, sojasaus en bouillon toe. Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Klop in een kom de bloem door de melk Giet het melkmengsel bij de soep. Roer zodat de ingrediènten zich goed mengen. Doe het deksel weer op de pan en laat de soep nog eens 15 minuten zachtjes koken. Voeg er tenslotte zout, zwarte peper naar smaak, citroensap, peterselie en zure room aan toe. Meng de ingrediënten en laat de soep opnieuw op temperatuur komen. Champignonsoep op z'n Hongaars met paprika en zure room is werkelijk heel anders dan de hier populaire champignonsoep op basis van een roux. De soep is op zijn minst "bijzonder" te noemen maar zal zeker niet ieders "cup of tea" zijn. Wat ik bijzonder noem, zou een ander best wel eens kunnen typeren als een "vreemde mengelmoes" en ook die constatering is niet onjuiist. Gewoon eens proberen deze uitdagende soep. Wie weet val je ervoor.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|