R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GOMBALEVES
champignonsoep, 4 p, Hongarije





4 el boter
2 koppen gehakte ui
1 pond champignons, in schijfjes
2 tl gedroogd dillezaad
1 el paprika
1 el sojasaus
1 l groenten-, paddenstoelen- of kippenbouillon
1 kop melk
3 el bloem
1 tl zout
zwarte peper naar smaak
2 tl citroensap
1/4 kop gehakte verse peterselie
1/2 kop zure room


Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de boter in een ruime pan.
Voeg de uien toe en sauteer ze 5 minuten.
Voeg de champignonschijfjes toe en sauteer ze 5 minuten mee.
Voeg al roerend de dille, paprika, sojasaus en bouillon toe.
Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Klop in een kom de bloem door de melk
Giet het melkmengsel bij de soep. Roer zodat de ingrediènten zich goed mengen.
Doe het deksel weer op de pan en laat de soep nog eens 15 minuten zachtjes koken.
Voeg er tenslotte zout, zwarte peper naar smaak, citroensap, peterselie en zure room aan toe.
Meng de ingrediënten en laat de soep opnieuw op temperatuur komen.


Info


Champignonsoep op z'n Hongaars met paprika en zure room is werkelijk heel anders dan de hier populaire champignonsoep op basis van een roux.
De soep is op zijn minst "bijzonder" te noemen maar zal zeker niet ieders "cup of tea" zijn. Wat ik bijzonder noem, zou een ander best wel eens kunnen typeren als een "vreemde mengelmoes" en ook die constatering is niet onjuiist.
Gewoon eens proberen deze uitdagende soep. Wie weet val je ervoor.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________