R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GINISANG KALABASA
pompoenhoofdgerecht, 4 p., Filipijnen





500 g pompoen, in blokjes
250 g gehakt (varken, rund, kip)
250 g middelgrote garnalen, gepeld
1 grote ui, in (halve) ringen gesneden
3 tenen knoflook, geperst
1 tomaat, in stukjes gesneden
2 el plantaardige olie
1 tl versgemalen zwarte peper
vissaus (patis) naar smaak
1 1/2 kop water


Bereiding


Verhit de olie in een casserole en sauteer er de knoflook en ui een paar minuten in.

Voeg de stukjes tomaat toe en sauteer ze tot ze zacht zijn.

Voeg het gehakt en de garnalen toe en roerbak ze 3 minuten.

Voeg 1 kop water en vissaus naar smaak toe en laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten pruttelen.
 
Voeg de stukken pompoenvruchtvlees toe.
Roer en zet het deksel weer op de pan.

Laat de pan op het vuur staan tot het vruchtvlees gaar is.  


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________