R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GHAPAMA
4 à 6 p., Armenië






300 g witte rijst of zilvervliesrijst
50 g gedroogde ontpitte pruimen, grofgehakt
50 g gedroogde ontpitte abrikozen, grofgehakt
50 g ontpitte dadels, grofgehakt
75 g walnoten
75 g amandelen
1 grote hokkaidopompoen (ca 1 1/2 k)
3 el boter
1/2 tl kaneelpoeder
2 el agave of suiker
60 ml warm water
zout en versgemalen zwarte peper

voor de garnering:
peterselie






Bereiding

Kook de rijst bijna gaar.

Snijd het kapje van de pompoen en schraap er met een lepel de zaden en draden uit.
Spoel de binnenkant van de pompoen en dep die droog met keukenpapier.

Verwam de oven voor (160 C).

Hak de walnoten en amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
Snijd de gedroogde soorten fruit in stukjes en meng ze met de geroosterde noten.

 





Smelt de boter en roer die door de rijst. Breng de rijst vervolgens op smaak met het kaneelpoeder, de agave en een snuf zout.

Schep het vruchten- notenmengsel door de rijst.

Vul de pompoen met het rijstmengsel en giet er het warme water over.

Plaats de pompoen met het kapje erop in een ruime ovenschaal of braadslee en zet die in de oven. Controleer na 1 1/2 uur of de pompoen gaar is (de pompoen is gaar als je die aan de zijkant gemakkelijk met een satéprikker kunt doorprikken). Verleng de gaartijd indien nodig.

Plaats de gare pompoen op een ruime serveerschaal.
Snijd de pompoen van boven tot onder op regelmatige afstand in zodat je een serie wiggen krijgt die als bloemblaadjes naar buiten vallen.

Garneer de pompoen met fijngehakte peterselie


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________