|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| lunchgerecht/hoofdgerecht, 4 p., Hongarije 2 groene paprika's 500 gr tomaten 600 g gehakt 1 gesnipperde sjalot 1 teentje knoflook, geperst 2 eieren 2 el Provencaalse kruiden zout en peper extra vergine olijfolie 75 à 100 g emmental, geraspt Bereiding Snijd de paprika's van boven naar onder door en verwijder het zaad en de steelaanzet. Meng het gehakt met het sjalotje, de knoflook, de eieren en 1 eetlepel Provencaalse kruiden. Voeg rijkelijk zout en peper toe. Vul de paprikahelften met het gekruide gehakt. Verwarm de oven voor op 170 C. Snijd de tomaten in grove stukken en leg die in een ovenschaal. Druppel er olijfolie over en bestrooi ze met de rest van de Provencaalse kruiden. Leg de gevulde paprika's op de stukken tomaat en bestrooi ze met geraspte emmental. Zet de schotel in de oven en bak de gevulde paprika's ca 45 minuten. Serveer er knoflookbrood bij. In plaats van de paprika's te halveren kun je ook het onderste deel (de kant met de steelaanzet) van de paprika's afsnijden, de paprika's uithollen, vullen en het kapje er weer op plaatsen. De steelaanzet verwijder je dan niet. In de Hongaarse keuken neemt de paprika een vooraanstaande plaats in. De paprika is de vrucht van bepaalde gekweekte vormen van Capsicum annuum, net zoals de chilipeper. De soort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ze werd, net als de rode peper, in Hongarije geïntroduceerd door de Turken. Hongarije was jaren lang deel van het Groot Ottomaanse Rijk. In Hongarije is de vrucht verder gekweekt tot veel meer rassen. Het woord "paprika" (pepertje) is afkomstig uit het Hongaars.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|