R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GEVULDE PAPRIKA'S
lunchgerecht/hoofdgerecht, 4 p., Hongarije





2 rode paprika's
2 groene paprika's
500 gr tomaten
600 g gehakt
1 gesnipperde sjalot
1 teentje knoflook, geperst
2 eieren
2 el Provencaalse kruiden
zout en peper
extra vergine olijfolie
75 à 100 g emmental, geraspt


Bereiding


Snijd de paprika's van boven naar onder door en verwijder het zaad en de steelaanzet.

Meng het gehakt met het sjalotje, de knoflook, de eieren en 1 eetlepel Provencaalse kruiden. Voeg rijkelijk zout en peper toe.
Vul de paprikahelften met het gekruide gehakt.

Verwarm de oven voor op 170 C.

Snijd de tomaten in grove stukken en leg die in een ovenschaal. Druppel er olijfolie over en bestrooi ze met de rest van de Provencaalse kruiden.
Leg de gevulde paprika's op de stukken tomaat en bestrooi ze met geraspte emmental.

Zet de schotel in de oven en bak de gevulde paprika's ca 45 minuten.
Serveer er knoflookbrood bij.


Info


In plaats van de paprika's te halveren kun je ook het onderste deel (de kant met de steelaanzet) van de paprika's afsnijden, de paprika's uithollen, vullen en het kapje er weer op plaatsen. De steelaanzet verwijder je dan niet.
In de Hongaarse keuken neemt de paprika een vooraanstaande plaats in. De paprika is de vrucht van bepaalde gekweekte vormen van Capsicum annuum, net zoals de chilipeper.
De soort komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ze werd, net als de rode peper, in Hongarije geïntroduceerd door de Turken. Hongarije was jaren lang deel van het Groot Ottomaanse Rijk.
In Hongarije is de vrucht verder gekweekt tot veel meer rassen. Het woord "paprika" (pepertje) is afkomstig uit het Hongaars.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________