R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEROOSTERDE SPRUITEN MET GRANAATAPPELMELASSE
bijgerecht, 4 p., Israël


450 g spruiten. gehalveerd
2 el olijfolie
1/2 kop walnoten, geroosterd
zout en peper
30 g granaatappelpitjes
1 el granaatappelmelasse (zie info)


Bereiding


Verwarm de oven voor (225 C).

Doe de spruiten en de olijfolie in een kom. Schep de spruiten om tot ze aan alle kanten met olijfolie bedekt zijn.
Spreid de spruiten uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi zout en peper over de spruiten en schuif de bakplaat de oven in.

Rooster de spruiten 15 minuten of tot de buitenste blaadjes donkere randjes krijgen.
Test of de spruiten voldoende gaar zijn naar je zin. Rooster ze eventueel (wat) langer.

Doe de spruiten weer in een mengkom en schep er de walnoten door.

Schik het spruitenmengsel op een serveerschaal, druppel er de granaatappelmelasse over en strooi er de granaatappelpitjes over.


Info


Granaatappelmelasse of -siroop is kant en klaar te koop (o.a. in Joodse, Turkse, Marokkaanse, Libanese winkels) maar is ook goed zelf te bereiden. Klik hier voor het recept.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________