R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET TAHIN
bijgerecht, 4 p., Libanon






bloemkool
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
4 el tahin
het sap van een halve citroen
1/2 tl zout
1 tl harissapasta
50 g pompoenpitten, licht geroosterd
een handvol verse peterselie, grof gehakt


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Verwijder- indien nodig- het blad van de bloemkool en snijd de stronk zodanig bij dat de bloemkool niet omvalt bij plaatsing in een ovenschaal of bakvorm.

Blancheer de hele bloemkool 4 à 5 minuten in een ruime pan licht gezouten water. Laat de bloemkool daarna goed uitlekken.
 
Wrijf de uitgelekte bloemkool royaal in met olijfolie en plaats die in een ovenschaal of bakvorm. Schuif de ovenschaal de oven in. Bak de bloemkool 15 minuten en bedek die dan mat aluminiumfolie. Bak de bloemkool dan zog ca 30 minuten. Voeg extra tijd toe als de bloemkool na die tijd onvoldoende gaar is. Test de gaarte door de bloemkool in te prikken. De bloemkool is gaar als je geen noemenswaardige weerstand ondervindt.

Leg halverwege de baktijd de 2 (ongeschilde) tenen knoflook in de schaal..
Neem ze er even voor het einde van de baktijd uit. Knijp de geroosterde knoflook uit in een kommetje en voeg de tahin, citroensap, zout en harissa toe plus zoveel water dat de saus vloeibaar genoeg is om uit te kunnen schenken.

Bestrijk/overgiet de bloemkool met de helft van de tahinsaus en snijd die in kwarten. Leg op ieder bord een kwart van de bloemkool en besprenkel die die met de rest van de saus.
Maak de groente verder op met de geroosterde pompoenpitten en de peterselie.



Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________