R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, 4 p., Libanon bloemkool 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 4 el tahin het sap van een halve citroen 1/2 tl zout 1 tl harissapasta 50 g pompoenpitten, licht geroosterd een handvol verse peterselie, grof gehakt Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Verwijder- indien nodig- het blad van de bloemkool en snijd de stronk zodanig bij dat de bloemkool niet omvalt bij plaatsing in een ovenschaal of bakvorm. Blancheer de hele bloemkool 4 à 5 minuten in een ruime pan licht gezouten water. Laat de bloemkool daarna goed uitlekken. Wrijf de uitgelekte bloemkool royaal in met olijfolie en plaats die in een ovenschaal of bakvorm. Schuif de ovenschaal de oven in. Bak de bloemkool 15 minuten en bedek die dan mat aluminiumfolie. Bak de bloemkool dan zog ca 30 minuten. Voeg extra tijd toe als de bloemkool na die tijd onvoldoende gaar is. Test de gaarte door de bloemkool in te prikken. De bloemkool is gaar als je geen noemenswaardige weerstand ondervindt. Leg halverwege de baktijd de 2 (ongeschilde) tenen knoflook in de schaal.. Neem ze er even voor het einde van de baktijd uit. Knijp de geroosterde knoflook uit in een kommetje en voeg de tahin, citroensap, zout en harissa toe plus zoveel water dat de saus vloeibaar genoeg is om uit te kunnen schenken. Bestrijk/overgiet de bloemkool met de helft van de tahinsaus en snijd die in kwarten. Leg op ieder bord een kwart van de bloemkool en besprenkel die die met de rest van de saus. Maak de groente verder op met de geroosterde pompoenpitten en de peterselie.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |