R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEROOSTERDE BIETENSALADE
4 p., Libanon


500 g rauwe bieten
3/4 tl zout
1/2 tl peper
2 el olijfolie
1 el balsamico-azijn

voor de balsamico-glaze:
1/2 kop balsamico-azijn
1 tl honing

voor de garnering:
1/4 kop granaatappelzaden
1/2 kop geroosterde pistachenootjes, geplet
een bundeltje rucola


Bereiding


Verwarm de oven voor (210 C).

Boen de bieten, snijd ze in wiggen (maantjes) niet dikker dan 2 centimeter. Als je ze wilt schillen, doe dat dan voordat je ze in wiggen snijdt.

Doe de bietenpartjes, olijfolie, balsamico-azijn, zout en peper in een kom en schud die tot de bieten met de olie et cetera bedekt zijn.
Spreid de bietenpartjes in één laag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze tot je ze (net) met een vork in kunt prikken. Schep de bietenpartjes ieder kwartier even om.

Verhit op middelhoge temperatuur een halve kop balsamico-azijn en een theelepel honing in een steelpannetje en laat de balsamico reduceren tot je 2 eetlepels volume overhoudt (ca 20 minuten).

Meng de gegaarde bietenpartjes, de balsamico-glaze, de granaatappelzaden en de pistachenootjes en schik ze op een serveerschaal die je voorzien hebt van een bedje rucola.

Serveer de salade warm of op kamertemperatuur.


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________