R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEPOCHEERDE EIEREN MET YOGHURT
4 p., Bulgarije

2 tenen knoflook
1 kop dikke (Bulgaarse) yoghurt
4 à 8  eieren (1 à 2 per persoon)
2 el azijn
zout, naar smaak
verse spinazie
4 el boter plus extra
1 el paprika of chilipoeder plus extra
stevig brood


Bereiding


Vijzel de knoflook waaraan je wat zout toevoegt fijn.
Roer het knoflook-zoutmengsel door de yoghurt.

Verdeel het yoghurtmengsel over vier bordjes of schaaltjes.
Breng een ruime pan water waaraan de azijn is toegevoeg aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur.

Breek een ei boven een kommetje. Laat het ei voorzichtig in de pan heet water glijden. Herhaal dit voor de andere eieren .

Plaats het deksel op de pan en pocheer de eieren 2 à 3 minuten of wat langer indien gewenst.

Verhit wat boter in een pan en roerbak er de spinazie in tot de blaadjes geslonken zijn. Houd ze op lage temperatuur warm.

Neem de eieren één voor één met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken/ Verdeel ze over de 4 schaaltjes.
Strooi zout over de geocheerde eieren.

Smelt de boter in een pannetje en roer er het paprika- of chilipoeder door.
Druppel de hete paprika of chiliboter over de eieren.

Maak de schaaltjes verder op met blaadjes spinazie en wat stevig brood. Strooi er nog wat paprika- of chilipoeder over.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________