R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
GEPOCHEERDE EIEREN MET YOGHURT
4 p., Bulgarije 2 tenen knoflook 1 kop dikke (Bulgaarse) yoghurt 4 à 8 eieren (1 à 2 per persoon) 2 el azijn zout, naar smaak verse spinazie 4 el boter plus extra 1 el paprika of chilipoeder plus extra stevig brood
Bereiding
Vijzel de knoflook waaraan je wat zout toevoegt fijn. Roer het knoflook-zoutmengsel door de yoghurt. Verdeel het yoghurtmengsel over vier bordjes of schaaltjes. Breng een ruime pan water waaraan de azijn is toegevoeg aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur. Breek een ei boven een kommetje. Laat het ei voorzichtig in de pan heet water glijden. Herhaal dit voor de andere eieren . Plaats het deksel op de pan en pocheer de eieren 2 à 3 minuten of wat langer indien gewenst. Verhit wat boter in een pan en roerbak er de spinazie in tot de blaadjes geslonken zijn. Houd ze op lage temperatuur warm. Neem de eieren één voor één met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken/ Verdeel ze over de 4 schaaltjes. Strooi zout over de geocheerde eieren. Smelt de boter in een pannetje en roer er het paprika- of chilipoeder door. Druppel de hete paprika of chiliboter over de eieren. Maak de schaaltjes verder op met blaadjes spinazie en wat stevig brood. Strooi er nog wat paprika- of chilipoeder over.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |