|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
GEPEPERDE POMPOENSOEP
4 p., Nederland 1 hokkaisdo pompoen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 chilipeper 2 el olijfolie 1 l groentebouillon 125 g crème fraîche optioneel: 1/2 tl gemalen komijn voor de garnering: wat peterselie, fijngehakt Bereiding Halveer de pompoen en verwijder met een stevige lepel de zaden en draden. Snijd de pompoenhelften in stukken van ca 4 cm. De hokkaidopompoen hoeft niet geschild te worden. Snijd de uien in kwarten en plet de tenen knoflook. Doe de stukken pompoen en ui plus de knoflook in een kom en sprenkel er de olijfolie en zout en peper over. Woel met je handen de groenten om tot ze aan alle kanten met de olie gecoat zijn. Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid er de gecoate groenten in één laag over uit. Rooster de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder ondertussen de zaadjes uit de chilipeper. Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook. Voeg er de geroosterde groenten en het vruchtrvlees van de chilipeper aan toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.. Voeg de crème fraîche aan de soep toe en roer tot die nagenoeg is opgelost. Proef de soep en breng die zonodig verder op smaak met zout en peper. Breng de soep op temperatuur en serveer die vervolgens. Garneer de kommen of borden soep met fijngehakte peterselie. |