R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
GEPEPERDE POMPOENSOEP
4 p., Nederland


"



1 hokkaisdo pompoen
2 uien
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
2 el olijfolie
1 l groentebouillon
125 g crème fraîche

optioneel:
1/2 tl gemalen komijn

voor de garnering:
wat peterselie, fijngehakt


Bereiding


Halveer de pompoen en verwijder met een stevige lepel de zaden en draden. Snijd de pompoenhelften in stukken van ca 4 cm. De hokkaidopompoen hoeft niet geschild te worden.
Snijd de uien in kwarten en plet de tenen knoflook.

Doe de stukken pompoen en ui plus de knoflook in een kom en sprenkel er de olijfolie en zout en peper over. Woel met je handen de groenten om tot ze aan alle kanten met de olie gecoat zijn.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid er de gecoate groenten in één laag over uit. Rooster de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwijder ondertussen de zaadjes uit de chilipeper.

Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook. Voeg er de geroosterde groenten en het vruchtrvlees van de chilipeper aan toe. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine..

Voeg de crème fraîche aan de soep toe en roer tot die nagenoeg is opgelost.
Proef de soep en breng die zonodig verder op smaak met zout en peper.
Breng de soep op temperatuur en serveer die vervolgens.

Garneer de kommen of borden soep met fijngehakte peterselie.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________