|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tapas, 4 p., Spanje 1/4 kop bloem zout en versgemalen peper 1 ei 1 el water 1/4 kop broodkruim 2 el gemalen amandelen 1 plak (jonge) manchego-kaas van 250 g met een dikte van circa 2 1/2 cm 2 el olijfolie 1/4 kop halve amandelen, licht geroosterd 2 el grof gehakte platte peterselie voor de knoflookvinaigrette: 1/4 kop olijfolie 3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 el sherry-azijn zout en versgemalen peper Bereiding Verhit in een kleine steelpan op matig vuur de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak die een minuut. Haal het pannetje van het vuur en roer er de sherry-azijn door. Verwarm de oven voor op 225 C. Zet drie kommetjes naast elkaar. Doe in de eerste kom de bloem gemengd met zout en peper, in de tweede het ei, losgeklopt met een eetlepel water en peper en zout en in de derde het broodkruim met de gemalen amandelen. Snijd de kaas in 4 gelijke stukken. Haal ieder stuk kaas door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim. Leg de stukken kaas in een kleine ovenbestendige serveerschaal, sprenkel er wat olijfolie over en kruid eventueel nog wat bij met zout en peper. Bak de stukken kaas in 5 à 7 minuten goudbruin. Sprenkel er knoflookvinaigrette over en garneer de tapas met halve amandelen en peterselie. Serveer er warm, korstrijk brood bij. Manchego - officieel Queso Manchego- is afkomstig uit de spaanse La Mancha-regio. Voor de kaas wordt uitsluitend de volle melk van het aldaar gefokte ras schapen gebruikt. De rijpingstijd van de kaas varieert van 6 weken tot een paar jaar. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt de smaak sterker. De smaak van jonge manchego is wat zoet, wat zacht en wat nootachtig, beslist niet (te) sterk. Voor een uigebreid tapasbuffet is manchego net zo onmisbaar als seranno-ham, olijven, tomaten en amandelen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|