R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEPANEERDE MANCHEGO MET AMANDELEN EN VINAIGRETTE
tapas, 4 p., Spanje





1/4 kop bloem
zout en versgemalen peper
1 ei
1 el water
1/4 kop broodkruim
2 el gemalen amandelen
1 plak (jonge) manchego-kaas van 250 g met een dikte van circa 2 1/2 cm
2 el olijfolie
1/4 kop halve amandelen, licht geroosterd
2 el grof gehakte platte peterselie

voor de knoflookvinaigrette:
1/4 kop olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el sherry-azijn
zout en versgemalen peper


Bereiding


Verhit in een kleine steelpan op matig vuur de olijfolie.
Voeg de knoflook toe en bak die een minuut.
Haal het pannetje van het vuur en roer er de sherry-azijn door.

Verwarm de oven voor op 225 C.

Zet drie kommetjes naast elkaar. Doe in de eerste kom de bloem gemengd met zout en peper, in de tweede het ei, losgeklopt met een eetlepel water en peper en zout en in de derde het broodkruim met de gemalen amandelen.
Snijd de kaas in 4 gelijke stukken.
Haal ieder stuk kaas door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim.
Leg de stukken kaas in een kleine ovenbestendige serveerschaal, sprenkel er wat olijfolie over en kruid eventueel nog wat bij met zout en peper.
Bak de stukken kaas in 5 à 7 minuten goudbruin.
Sprenkel er knoflookvinaigrette over en garneer de tapas met halve amandelen en peterselie.
Serveer er warm, korstrijk brood bij.


Info


Manchego - officieel Queso Manchego- is afkomstig uit de spaanse La Mancha-regio. Voor de kaas wordt uitsluitend de volle melk van het aldaar gefokte ras schapen gebruikt.
De rijpingstijd van de kaas varieert van 6 weken tot een paar jaar. Naarmate de kaas langer rijpt, wordt de smaak sterker.
De smaak van jonge manchego is wat zoet, wat zacht en wat nootachtig, beslist niet (te) sterk.
Voor een uigebreid tapasbuffet is manchego net zo onmisbaar als seranno-ham, olijven, tomaten en amandelen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________