R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  GEMENGDE SALADE
hoofdgerecht/bijgerecht, 4 p., Nederland





een bundel groene asperges
1/2 kop erwten (diepvries)
veldsla
radijsjes
1/2 kop fetakaas, (grof) verkruimeld
1/2 avocado, ontpit en in blokjes
1/4 kop geroosterde pistachenootjes, gehakt
1/2 kop geroosterde kikkererwten
(klik hier voor het recept)
verse kruiden als basilicum, munt en/of bieslook
zout en peper

voor de dressing:
3/4 kop verse basilicum of basilicum/munt, gehakt
1 kleine teen knoflook, geperst
1 el citroensap plus 1/2 tl citroenrasp
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
1/4 tl zeezout


Bereiding


Snijd de asperges in stukjes van 3 centimeter en blancheer ze ca 3 minuten.
Spoel ze daarna meteen onder koud stromend water en laat ze uitlekken en afkoelen.

Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, citroenrasp, wijnazijn, knoflook en zout en roer de gehakte kruiden door.

Doe de afgekoelde asperges en de ontdooide doperwten in een kom, roer er de helft van de dressing door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de sla op een schaal en schik er het asperge- erwtenmengsel, de radijzen, feta, avocado, pistachio's en kikkererwten op en sprenkel er de rest van de dressing over.

Koel serveren.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________