|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht/bijgerecht, 4 p., Nederland een bundel groene asperges 1/2 kop erwten (diepvries) veldsla radijsjes 1/2 kop fetakaas, (grof) verkruimeld 1/2 avocado, ontpit en in blokjes 1/4 kop geroosterde pistachenootjes, gehakt 1/2 kop geroosterde kikkererwten (klik hier voor het recept) verse kruiden als basilicum, munt en/of bieslook zout en peper voor de dressing: 3/4 kop verse basilicum of basilicum/munt, gehakt 1 kleine teen knoflook, geperst 1 el citroensap plus 1/2 tl citroenrasp 1 el witte wijnazijn 2 el olijfolie 1/4 tl zeezout Bereiding Snijd de asperges in stukjes van 3 centimeter en blancheer ze ca 3 minuten. Spoel ze daarna meteen onder koud stromend water en laat ze uitlekken en afkoelen. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, citroenrasp, wijnazijn, knoflook en zout en roer de gehakte kruiden door. Doe de afgekoelde asperges en de ontdooide doperwten in een kom, roer er de helft van de dressing door en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de sla op een schaal en schik er het asperge- erwtenmengsel, de radijzen, feta, avocado, pistachio's en kikkererwten op en sprenkel er de rest van de dressing over. Koel serveren. |