R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
GEMARINEERDE VIJGEN- EN MOZZARELLASALADE
voorgerecht, 4 p., Nederland






8 vijgen
4 el balsamico
2 el olijfolie, plus extra
rasp en sap van 1 citroen
1 el verse tijm, gehakt
handvol blaadjes munt
250 g mozzarella
50 g rucola
zout en peper naar smaak


Bereiding


Verwijder de steeltjes van de vijgen.
Snijd de vijgen in de lengte in kwarten maar snijd ze niet helemaal door.
Klop een marinade van de azijn, olie, citroensap en zout en peper.

Neem 4 bordjes en plaats op ieder bordje 2 vijgen. Strooi de citroenrasp en tijm over de geopende vijgen en bedruppel ze met de marinade. Laat de smaken een half uur intrekken.

Hak de munt grof. Laat de mozzarella uitlekken en snijd of scheur die in stukjes. Meng de mozzarella en de munt en voeg zout en peper naar smaak toe.

Schik het mozzarella- muntmengsel rond de vijgen, strooi er wat in stukjes gescheurde blaadjes rucola over en beduppel de entourage met olijfolie.

De salade kan geserveerd worden.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________