|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
GEMARINEERDE VIJGEN- EN MOZZARELLASALADE
voorgerecht, 4 p., Nederland 8 vijgen 4 el balsamico 2 el olijfolie, plus extra rasp en sap van 1 citroen 1 el verse tijm, gehakt handvol blaadjes munt 250 g mozzarella 50 g rucola zout en peper naar smaak Bereiding Verwijder de steeltjes van de vijgen. Snijd de vijgen in de lengte in kwarten maar snijd ze niet helemaal door. Klop een marinade van de azijn, olie, citroensap en zout en peper. Neem 4 bordjes en plaats op ieder bordje 2 vijgen. Strooi de citroenrasp en tijm over de geopende vijgen en bedruppel ze met de marinade. Laat de smaken een half uur intrekken. Hak de munt grof. Laat de mozzarella uitlekken en snijd of scheur die in stukjes. Meng de mozzarella en de munt en voeg zout en peper naar smaak toe. Schik het mozzarella- muntmengsel rond de vijgen, strooi er wat in stukjes gescheurde blaadjes rucola over en beduppel de entourage met olijfolie. De salade kan geserveerd worden. |