R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GELAAGDE BLOEMKOOL
4 p., Hongarije

1 grote bloemkool
300 g ham
100 g kaas, geraspt
4 el broodkruim
400 ml melk  1 3/4 kop
40 g boter
1 opgehoopte el bloem
nootmuskaat naar smaak
zout en peper naar smaak


Bereiding


Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar.

Toast 2 el broodkruim in een droge koekenpan
Snijd de ham in kleine stukjes en roerbak ze een paar minuten in een beetje olie.

Vet een lage rechthoekige ovenschaal in met wat olie en strooi 2 el ongetoast broodkruim over de bodem.

Leg de helft van de bloemkoolroosjes in één laag in de ovenschaal, strooi er de gebakken ham over, dan het getoaste broodkruim en daarop een tweede laag bloemkoolroosjes.

Verhit in een middelgrote pan de boter tot die gesmolten is. Voeg de bloem toe en roer tot die door de boter opgenomen is. Laat de bloem een minuut garen, voeg dan terwijl je met een garde klopt geleidelijk de melk toe en breng die aan de kook.
Laat de saus even doorkoken en indikken. Neem de pan van de hittebron, voeg nootmuskaat plus zout en peper naar snaak toe en vervolgens de geraspte kaas.

Giet de kaassaus over de gelaagde bloemkool en plaats de schaal in de op 180 C voorverwarmde oven. Bak de bloemkool tot de bovenlaag goudbruin gegartineerd is.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________