|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Hongarije 1 grote bloemkool 300 g ham 100 g kaas, geraspt 4 el broodkruim 400 ml melk 1 3/4 kop 40 g boter 1 opgehoopte el bloem nootmuskaat naar smaak zout en peper naar smaak Bereiding Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Toast 2 el broodkruim in een droge koekenpan Snijd de ham in kleine stukjes en roerbak ze een paar minuten in een beetje olie. Vet een lage rechthoekige ovenschaal in met wat olie en strooi 2 el ongetoast broodkruim over de bodem. Leg de helft van de bloemkoolroosjes in één laag in de ovenschaal, strooi er de gebakken ham over, dan het getoaste broodkruim en daarop een tweede laag bloemkoolroosjes. Verhit in een middelgrote pan de boter tot die gesmolten is. Voeg de bloem toe en roer tot die door de boter opgenomen is. Laat de bloem een minuut garen, voeg dan terwijl je met een garde klopt geleidelijk de melk toe en breng die aan de kook. Laat de saus even doorkoken en indikken. Neem de pan van de hittebron, voeg nootmuskaat plus zout en peper naar snaak toe en vervolgens de geraspte kaas. Giet de kaassaus over de gelaagde bloemkool en plaats de schaal in de op 180 C voorverwarmde oven. Bak de bloemkool tot de bovenlaag goudbruin gegartineerd is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|