![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 5 p., Georgië ![]() 700 g kipfilet 2 grote uien een plukje saffraan of wat kurkuma (zie Info) 50 g boter 5 el olie 500 g zure room 200 ml water 1 el zwarte peper 5 tenen knoflook 25 g verse koriander 1 gemalen kruidnagel Bereiding Doe de boter, de olie en de saffraan of kurkuma in de pan. Verhit de pan op middelhoog vuur. Voeg als de boter gesmolten is de stukjes kip toe en bak ze gedurende een minuut of 10. Snijd de uien in (halve) ringen en voeg ze toe. Laat ze 20 minuten meebakken. Roer zo nu en dan. Plet de knoflook. Draai het vuur onder de pan uit. Voeg de knoflook toe samen met de zure room, het kruidnagelgruis, de zwarte peper en zout. Roer grondig en voeg dan geleidelijk het water toe. Laat het geheel op middelhoog vuur gedurende 2 minuten op temperatuur komen. Voeg de fijngehakte koriander toe. Roer nog eens en laat de pan nog 2 minuten op het fornuis staan Warm serveren. In het oorspronkelijke recept wordt goudsbloem als ingrediënt genoemd. Goudsbloem wordt niet echt als keukenkruid gebruikt maar als een goedkoop alternatief voor saffraan om voedsel te kleuren. Een alternatief voor saffraan is ook kurkuma, tenminste als het om de kleur gaat, niet wat de smaak betreft.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |